ŽALOSTNO

VIDEO: Tragično slovo mladega nogometaša: Še vedno mislimo, da je tu

Objavljeno 14. januar 2015 19.33 | Posodobljeno 14. januar 2015 19.35 | Piše: S. U.

Nogometni svet žaluje za 20-letnim Juniorjem Malando, vezistom mlade belgijske reprezentance, ki je v tej sezoni zbral 15 nastopov za člansko vrsto Wolfsburga.

WOLFSBURG – Trenutno drugouvrščeno moštvo elitne nemške nogometne lige Wolfsburg še vedno žaluje zaradi tragedije, ki se je pripetila v soboto. V prometni nesreči je namreč življenje izgubil 20-letni Junior Malanda, vezist mlade belgijske reprezentance, ki je v tej sezoni zbral 15 nastopov za člansko vrsto Wolfsburga.

Kot poročajo nemški mediji, se je nesreča zgodila na avtocesti v bližini Porte Westfalice. Terensko vozilo je v močnem deževju zletelo s ceste, trčilo v drevo, ob tem pa je življenje izgubil Malanda, preostala dva potnika pa sta huje poškodovana.

Noreli po nemški avtocesti?

Belgijski mediji pišejo, da je bil v volkswagen touaregu nesrečni nogometaš še z dvojico prijateljev. Sedel je zadaj, a ni bil pripet. Voznik je bil mladi igralec Anderlechta, Anthony D'Alberto. Po neuradnih podatkih naj bi bil vozil 200 kilometrov na uro, kjer je bila omejitev 80. Vozilo je s tako hitrostjo priletelo v drevo, Malanda pa je poletel skozi vetrobransko steklo. »Dva mladeniča sta jokala poleg trupla. Nihče ni ustavil in pomagal. Poskušali smo z umetnim dihanjem, a bilo je prepozno,« je povedal eden izmed očividcev nesreče na nemški avtocesti. 

Spominjajo se ga tudi soigralci. »Ne bomo ga pozabili. Junior bo vedno del nas. Borili se bomo zanj, igrali bomo zanj. Tudi on je bil borec,« je za 24sata povedal skrušeni hrvaški reprezentant Ivica Olić. »Še vedno mislim, da je nekje v bližini in se bo pojavil. To so težki dnevi za naš klub.« 

Malanda je svojo zadnjo tekmo odigral 20. decembra, ko je Wolfsburg z 2 : 1 premagal Köln. Na tekmi je za goste edini zadetek dosegel slovenski reprezentant Dominic Maroh. Na pogrebu se je od mladega nogometaša poslovilo nekaj tisoč ljudi.

Deli s prijatelji