NA KOŠ

VIDEO: Stari maček je s sredine zadel za 90 tisočakov

Objavljeno 25. december 2014 08.17 | Posodobljeno 24. december 2014 18.23 | Piše: STA, T. L.

Brez težav je Divac med premorom tekme zadel koš s sredine igrišča in pobral nagrado, ki bo šla v dobrodelni namen.

LOS ANGELES – Veliki as jugoslovanske košarke Vlade Divac tudi 10 let po koncu poklicne poti še vedno odlično obvlada žogo. Divac je dobil priložnost za met med premorom ob tekmi v dvorani Staples Center v Los Angelesu ter brez težav zadel koš s sredine igrišča in pobral nagrado, ki bo šla v dobrodelni namen.

Priložnost za ekshibicijski met s sredine košarkarskega igrišča je dobil med ogledom kalifornijskega derbija v severnoameriški košarkarski ligi NBA, ko sta se udarili moštvi Los Angeles Lakers in Golden State Warriors. Presenetljivo je zmagala domača, nekoč šampionska ekipa iz Los Angelesa, ki ji letos ne cvetijo rožice. Košarkarje iz Oaklanda je premagala s 115 : 105 in jim prizadejala šele četrti poraz (ob 23 zmagah) v sezoni.

Divac, ki je svojo NBA-kariero začel (vmes je bil še v Charlottu in Sacramentu), pa tudi končal v dresu Jezernikov, je rutinsko vrgel brez pretirane priprave, žoga pa je ob velikem navdušenju polnih tribun švistnila skozi mrežico koša. Divcu je takoj po uspešnem metu čestital sloviti filmski zvezdnik in najzvestejši navijač Jezernikov Jack Nicholson, ki si je prav tako ogledal košarkarsko poslastico.

Divcu je za koš pripadla nagrada 90.000 ameriških dolarjev. Ves denar bo šel v dobrodelni namen, v sklad, ki ga je Divac ustanovil za pomoč otrokom, in v sklad moštva Los Angeles Lakers, ki pomaga obetavnim mladim košarkarjem.

Deli s prijatelji