PO PADCU

VIDEO: Schumacherja prišel reševat njegov prijatelj

Objavljeno 30. december 2013 09.33 | Posodobljeno 30. december 2013 09.33 | Piše: T. L.

Po padcu Michaela Schumacherja je v bolnišnico prišel tudi Gerrard Saillan, eden najboljših francoskih nevrokirurgov in Schumijev prijatelj, ki mu je pomagal tudi po nesreči v Silverstonu leta 1999.

GRENOBLE – Okoli 11. ure so zdravniki podali nove informacije o zdravstvenem stanju legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, ki se po nesreči na smučišču v francoskih Alpah bori za življenje v bolnišnici v Grenoblu image. Včeraj pozno zvečer so zdravniki potrdili, da je Schumacher v kritičnem stanju, saj je v popoldanskem času prišlo do izliva krvi v možgane. Ob dirkaču sta žena in dva otroka, v bolnišnico pa je prišel tudi Gerrard Saillan, eden najboljših francoskih nevrokirurgov in Schumijev prijatelj, ki mu je pomagal tudi po nesreči v Silverstonu leta 1999. 

Kot je znano, je Schumacher med smučanjem zunaj urejenega smučišča v Meribelu padel in z glavo udaril ob kamen. Tudi čelada ni omilila moči udarca. Po padcu je bil še pri zavesti, vendar se je, kot so povedali bližnji, tresel. Po prihodu v bolnišnico so ga morali hitro operirati, od tedaj pa njegovo življenje visi na nitki.

Še druga operacija?

Nekdanji zdravnik formule 1 Gary Hartstein pravi, da ni nenavadno, da so zdravniki čas tiskovne konference postavili na dopoldanski čas. S tem imajo namreč možnost, da opravijo preglede, diagnostične preiskave s CT, krvne teste. 

Neuradne novice v francoskih medijih trdijo, da so morali ponoči Schumacherja znova operirati, kar, po mnenju strokovnjakov, ne bi bila dobra novica. Menda naj bi dirkaču v lobanjo izvrtali luknjo in tako zmanjšali tlak ter otekanje možganov.

Novica o drugi operaciji ni dobrodošla novica, se strinja tudi Hartstein. Govorice o drugi operaciji lahko pomenijo le, da je ostal intrakranialni tlak v možganih nevarno visok, zaradi česar si Hartstein želi, da bi bile govorice o drugi operaciji res le govorice.

Sicer pa Schumacher po koncu dirkaške kariere živi z ženo in otroki v Švici, v bližini mesta včerajšnje nesreče pa ima kočo.

Deli s prijatelji