ALKOHOL

VIDEO: Pretresljivo: nogometna legenda na robu življenja

Objavljeno 10. februar 2013 15.15 | Posodobljeno 10. februar 2013 15.18 | Piše: T. L.

Paul Gascoigne je odšel na kliniko za zdravljenje odvisnosti od alkohola, vendar so mu začeli odpovedovati uničeni organi.

Paul Gascoigne Gazza davnega leta 1998.

TUCSON – V sredo se je zdelo, da je legendarni nogometaš 45-letni Paul Gascoigne (z vzdevkom Gazza) obrnil nov list v življenju: zaradi odvisnosti od alkohola se je znova začel zdraviti na kliniki za odvajanje na kliniki Cottonwood v Tucsonu v ameriški zvezni državi Arizona, vendar pa so ga že po nekaj dneh premestili na oddelek za intenzivno nego. Od alkohola uničeni organi Gazze namreč niso prenesli detoksikacije in so začeli odpovedovati. Angleški mediji poročajo, da je sicer nogometaš zunaj smrtne nevarnosti, vendar zanj zdaj skrbi posebna zdravniška ekipa.

Na odru drhtel, preklinjal in nerazumljivo momljal

Gazza je že sedmič na odvajanju od alkohola, vsi dozdajšnji poskusi pa so se končali neuspešno. V Arizono je prispel v torek, potem ko je na dobrodelni prireditvi na odru doživel pravi živčni zlom in pravzaprav ni bil sposoben izgovoriti smiselnega stavka. Njegove roke so drhtele in prav mučen je bil pogled na nogometaša, ki je nekoč igral za znamenite klube (med drugimi za Tottenham, Newcastle, Lazio in Glasgow Rangers) in za angleško reprezentanco (57 tekem, 10 golov), s katero je bil na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji četrti, sam pa je bil uvrščen v najboljšo enajsterico tekmovanja.

Chris Evans, Gary Lineker in Wayne Rooney so ponudili, da bodo pokrili stroške Gazzovega zdravljenja, ki bodo znašali okoli 30.000 funtov (približno 35.500 evrov). Je pa detoksikacija le prvi korak v programu, ki čaka Gazzo, če le ne bo prišlo do novih zdravstvenih zapletov.

Deli s prijatelji