REFERENDUM

VIDEO: Predsednik Dinama kričal: Glasujem za

Objavljeno 29. november 2013 20.26 | Posodobljeno 29. november 2013 20.28 | Piše: Ma. F.

Predsednik Dinama Zdravko Mamić je na novinarski konferenci zelo burno izrazil svoje stališče o določilu.

ZAGREB – Hrvaški volivci bodo v nedeljo na referendumu odgovarjali na vprašanje, ali so za to, da bi v ustavo Hrvaške vpisali določilo, da je zakon skupnost moškega in ženske. Prvi referendum, ki so ga razpisali na podlagi zbranih podpisov državljanov, je pokazal globoke delitve v hrvaški družbi.

Letos spomladi je skupina državljanov, ki nasprotujejo istospolnim porokam, ob podpori katoliške cerkve in opozicijskih strank zbrala več kot 740.000 podpisov za referendumsko pobudo, s katero nameravajo v ustavo vnesti določilo o tem, kdo lahko sestavlja zakonsko zvezo.

Mamić odločno za

Sporni člen pa pri naših južnih sosedih dviguje nemalo prahu. Predsednik Dinama Zdravko Mamić je na novinarski konferenci zelo burno izrazil svoje stališče o določilu. Povedal je, da brezpogojno podpira vpis člena v ustavo in da bo v nedeljo glasoval 'za'.

»To je moja moralna dolžnost ter dolžnost do moje mame in očeta, ki sta posvetila svoje življenje meni in mojima bratoma. To je tudi moja dolžnost do žene in mojih treh prekrasnih otrok. Kakšen oče in sin bi bil, če bi zanikal, da je zakon skupnost moškega in ženske?« je povedal.

Govor si lahko ogledate v zgornjem posnetku.

Deli s prijatelji