INCIDENT

VIDEO: »Pomotoma in nehote« z baklo zadel vratarja

Objavljeno 29. marec 2015 19.03 | Posodobljeno 29. marec 2015 19.58 | Piše: STA, A. K.

Mediji so že izbrskali identiteto mladeniča, ki je vrgel baklo v ruskega čuvaja mreže.

Incident v Podgorici.

PODGORICA – Dvoboj med Črno goro in Rusijo za nastop na EP 2016 so v precejšnji meri zaznamovali navijači oziroma huligani, privrženci domače Budućnosti, na tribunah stadiona v Podgorici. Tekma se je komaj dobro začela, ko so domači v 20. sekundi z baklo zadeli v glavo vratarja Rusije Igorja Akinfejeva. Ruskega čuvaja mreže so morali na nosilih odnesti z igrišča in na pregled v bolnišnico. Tekma pa se je nato, po več kot polurni prekinitvi, vendarle nadaljevala. A konca ni dočakala, saj so na stadionu znova zagospodarili huligani in izsilili najprej prekinitev in nato odpoved tekme.

Zbal se je zase

Mediji so že izbrskali identiteto mladeniča, ki je vrgel baklo v ruskega čuvaja mreže. Gre za 25-letnega Luko Lazarevića, ki se je sam predal policiji ter je v prvih odzivih na incident dejal, da ni šlo za namerno akcijo, ampak za splet nesrečnih naključij. »Nikakor nisem želel zalučati bakle na nogometno igrišče in nisem meril v vratarja. Zgodilo se je tisto, kar se ne bi smelo. Nekdo je odvrgel prižgano baklo, ki je priletela k meni in pristala na tleh tik ob moji levi nogi. Ker sem se zbal, da bi se lahko vnela moja oblačila oziroma da bi se ogenj razširil na oblačila mojih kolegov, saj se je goreča bakla zelo iskrila, sem jo instinktivno pobral in jo močno zalučal stran od sebe, proti igrišču,« je svojo stran dogajanja predstavil Lazarević.

Seveda pa se je ob tem mladenič, ki je zakuhal največji incident v zgodovini črnogorskega nogometa, opravičil ruskemu vratarju Igorju Akinfejevu, reprezentancama obeh držav in celotnemu črnogorskemu narodu. Lazarevića sicer čakata ovadba in obtožba zaradi nasilnega vedenja na prireditvi.

Črnogorska javnost je sicer zgrožena nad sramotnim vedenjem navijačev, ki so se prikazali v najslabši mogoči luči. Čeprav sta bili ob odpovedi moštvi izenačeni na 0 : 0, pa črnogorska nogometna zveza pričakuje, da bo Evropska nogometna zveza Uefa za zeleno mizo Rusom priznala zmago z izidom 3 : 0, črnogorski zvezi pa naložila še visoko denarno kazen.

Deli s prijatelji