PRVAKI

VIDEO: Nepopisno slavje: Pique provociral Ronalda

Objavljeno 08. junij 2015 19.51 | Posodobljeno 08. junij 2015 19.51 | Piše: STA, S. U.

Slavje v Kataloniji je nepopisno.

Prvi zvezdnik kluba Lionel Messi je dejal: »Hoteli ste tri pokale in tukaj jih imate. Ta ekipa je spektakularna.«

BARCELONA – Nogometaši in privrženci Barcelone so sinoči uradno sklenili proslavljanje 'velikega trojčka'. Na stadion Camp Nou so prišli s tremi pokali – državnega prvenstva, španskega pokala in lige prvakov.

Slavje v Kataloniji je nepopisno, saj so nogometaši presenetili tako sebe kot športno javnost. Praktično nihče ni pričakoval, da bo zasedba Luisa Enriqueja po nič kaj prepričljivem začetku sezone na koncu osvojila tri pokale in postala prvi klub, ki je dvakrat v zgodovini osvojil tri naslove. To je Barceloni uspelo že 2009, ko je koledarsko leto sklenila s šestimi pokali, kar doslej ni uspelo nobenemu drugemu klubu. Priložnost za ponovitev bo imela Barcelona tudi letos; avgusta jo čakata španski superpokal in evropski superpokal, decembra pa še klubsko svetovno prvenstvo.

»Hoteli ste tri pokale in tukaj jih imate«

Nogometaši so veselje delili z navijači. Najprej so z avtobusom in pokali paradirali po ulicah Barcelone, pozno zvečer pa so spregovorili še na domačem stadionu. Prvi zvezdnik kluba Lionel Messi je dejal: »Hoteli ste tri pokale in tukaj jih imate. Ta ekipa je spektakularna.« Njegov trener Enrique, ki se še ni izjasnil glede svoje prihodnosti, je dodal: »Z vami smo močnejši in potrudili se bomo, da bomo še naprej pisali zgodovino.«

Najbolj čustveni govor je imel Brazilec Dani Alves, ki se očitno poslavlja od modro-rdečega dresa. »Kar koli bom počel v prihodnosti, vedite, da ste del mene. Upam, da bodo sanje trajale čim dlje,« je dejal.

Slavje pa kot običajno ni minilo brez kančka pikrosti, namenjenega najhujšemu tekmecu Realu iz Madrida. Za to je poskrbel Gerard Pique. Zahvalil se je soigralcem, klubskemu vodstvu, navijačem, na koncu pa še kolumbijskemu pevcu Kevinu Roldanu. »Hvala tudi Kevinu Roldanu. S teboj se je vse skupaj začelo.«

Ljubitelji športa so Roldana spoznali letos februarja, ko se je udeležil rojstnega dne Cristiana Ronalda. Kolumbijec je takoj naslednji dan na spletnih omrežjih objavil niz fotografij in zapisov z zabave, ki so med privrženci Reala negativno odjeknile, saj si je Ronaldo veliko zabavo privoščil le nekaj ur potem, ko je v mestnem derbiju izgubil z Atleticom z 0 : 4.

Deli s prijatelji