FINALE ITALIJANSKEGA POKALA

VIDEO: Navijaška drama: eden ustreljen v prsi, dva v roko

Objavljeno 04. maj 2014 10.36 | Posodobljeno 04. maj 2014 10.54 | Piše: K. K.

Tekma med Napolijem in Fiorentino je bila zaradi navijaških izgredov razglašena za tekmo največjega tveganja.

Tekma se je dobesedno vnela.

RIM – Prava drama, po kateri se en navijač Napolija, ki je bil ustreljen v prsi, v bolnišnici bori za življenje, dva druga pa sta bila ustreljena v roko, se je sinoči v večnem mestu dogajala pred pričetkom finala italijanskega prvenstva.

Pred tekmo med Napolijem in Fiorentino je bil obstreljen tudi policist. Tekma je bila zaradi dogajanja razglašena za tekmo največjega tveganja.

Zmaga Napolija

Nogometaši Napolija so v finalu italijanskega pokala v Rimu s 3:1 premagali Fiorentino, za katero je v prvi postavi tekmo začel slovenski reprezentant Josip Iličić. Podal je za zadetek Juana Vargasa v 27. minuti, nato pa v 85. minuti za nekaj centimetrov zgrešil, ko je bil povsem povsem sam pred vrati Pepeja Reine in bi lahko izenačil na 2:2.

Lorenzo Insigne je za Napoli, ki je del tekme igral z desetimi možmi, zadel v 11. in 16. minuti, Dries Mertens pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška postavil končni izid.

Tekma se je zaradi neredov in streljanja pred stadionom Olimpico začela s 45 minutami zamude. Italijanska agencija ANSA je poročala, da so bili v streljanju ranjeni trije navijači Napolija, četrti iz Rima pa je v bolnišnici v kritičnem stanju.

Policija je pištolo, iz katere je bilo streljano, našla, poročata italijanski tiskovni agenciji AGI in Ansa. Policija sicer trdi, da streljanje, v katerem naj bi bili sodelovali tudi navijači Rome, ni povezano z večjimi nemiri. Spori med navijači so se zgodili v okrožju Tor di Quinto.

Deli s prijatelji