KOPAČKE

VIDEO: Messi povzročil zgražanje v Egiptu

Objavljeno 30. marec 2016 13.43 | Posodobljeno 30. marec 2016 13.43 | Piše: Ro. S.

»Ta čevelj bom vrgel v Messija.To je moj čevelj in ga doniram Argentini.«

Sporne kopačke.

Lionel Messi je povzročil pravo zgražanje med nastopom na egiptovski televiziji MBC, ker je Egipčanom podaril svoje kopačke!?

Zastopnik v egiptovskem parlamentu Said Hasasin je dojel Argentinčevo potezo kot hudo žalitev, poroča Jutarnji list. Hasasin je v neki oddaji šel tako daleč, da je sezul svoje čevlje in rekel, da jih daruje Argentini in da Egipčanov ni nihče tako užalil že 7000 let. »Ta čevelj bom vrgel v Messija. To je moj čevelj in ga doniram Argentini,« se je repenčil politik, čigar nogometno znanje je popolna uganka, najbrž pa ni takšen virtuoz z žogo, kot je Argentinec, je pa dokaj jasno pokazal, kakšna je vsebina njegove glave.

Kaj ni jasno Egipčanom?

Tudi predstavnik egiptovskega nogometne zveze Azmy Maghed se je javno oglasil in povedal, da Egipčani ne potrebujejo ne Messija ne njegovih kopačk niti ne potrebujejo milosti judov in Izraelcev. Dejal je, da če je Messi želel užaliti egiptovski narod, si lahko postavi svoje kopačke na glavo ali pa jih donira Argentini, saj tudi tam poznajo reveže.

Užaljeni, ker jim je dal kopačke za dražbo

Mona El Sharkawy, voditeljica oddaje, v kateri je gostila Messija in v kateri je prišlo do doniranja, je dejala, da je vse skupaj velik nesporazum. »Od vsakega gosta želimo prejeti majhen dar, ki ga lahko nato postavimo na dražbo in dobiček poklonimo revežem. Šokirana sem nad komentarji. Messi ni nikoli rekel, da kopačke donira Egiptu, temveč naši oddaji,« je še povedala El Sharkawyeva.

Na posnetku si poglejte sporne kopačke.

Deli s prijatelji