NEŠPORTNO

VIDEO: Kanibalski Suarez nad Ivanovićevo roko

Objavljeno 22. april 2013 20.57 | Posodobljeno 22. april 2013 20.58 | Piše: STA, T. L.

Urugvajski nogometaš se je sicer srbskemu kolegu za ugriz že opravičil, vse pa kaže, da to ne bo dovolj ...

LONDON – Urugvajski reprezentančni napadalec in nogometaš Liverpoola Luis Suarez ne more iz svoje kože. V nedeljskem prvenstvenem dvoboju s Chelseajem (2 : 2) je poskrbel za nov incident, v roko je namreč ugriznil Srba Branimirja Ivanovića.

»Izredno mi je žal za nepremišljeno dejanje, za moje obnašanje ni opravičila. Iskreno se opravičujem vsem, ki sem jih prizadel, z Ivanovićem pa sem že govoril in se mu opravičil. Opravičilo je sprejel, zato se mu iskreno zahvaljujem,« je dejal Suarez, ki je že znan po raznovrstnih incidentih.

Grizel je že v amsterdamskem Ajaxu

Da je v Suarezu nekaj vampirskega, je pokazal že 20. novembra 2010 v svoji zadnji tekmi v dresu Ajaxa proti PSV Eindhovnu, ko je v gneči in v prepiru več igralcev ugriznil Otmana Bakkala v predel pod levo ključnico. Takrat je bil kaznovan s prepovedjo igranja na sedmih tekmah, v tem času pa je podpisal pogodbo z Liverpoolom in se že januarja 2011 preselil na Otok.

Ivanović proti Urugvajcu sicer ne bo sprožil nobenih civilnih postopkov, kot pravijo v klubu, pa Suareza čaka klubska kazen. Trener Brandan Rodgers dodaja, da se utegne celo zgoditi, da bo moral Liverpool zapustiti. Napadalca bo naknadno najbrž kaznovala tudi zveza.

Zaradi incidenta je direktor kluba Ian Ayre odpovedal pot na Bližnji vzhod in v Avstralijo, kjer naj bi se pogovarjal o podrobnostih poletne promocijske turneje.

Deli s prijatelji