HUDO TRČENJE

VIDEO: Invalid na maratonu povozil olimpijsko zmagovalko

Objavljeno 22. april 2013 13.43 | Posodobljeno 22. april 2013 13.08 | Piše: A. L.

Kljub grdemu padcu se je Etiopijka takoj pobrala in odbrzela za najboljšimi.

LONDON – Nedeljski londonski maraton je zaznamovalo hudo trčenje olimpijske zmagovalke iz Londona Tiki Gelana z invalidom, kanadskim atletom Joshem Cassidyjem, ki je prav tako sodeloval na maratonu. Ravno, ko se je 25-letna Etiopijka odločila, da bo pograbila za maratonce pripravljeno pijačo ob progi, se je po notranji strani (od zadaj) na posebej prirejenem vozičku s precejšnjo hitrostjo pripeljal tekmovalec invalid. Trčenju se ni mogel več izogniti, Gelanova pa se je zrušila po tleh. Kljub temu da je bilo trčenje videti precej boleče, se je vzdržljiva Etiopijka nemudoma pobrala s tal in odbrzela za najboljšimi. A ne za dolgo. Bolečine in odrgnine so bile prehude, tega maratona ni končala ...

Organizatorji, tako ne gre več

Tekmovalec na vozičku je sprva okleval, ali nadaljevati ali ne, a se je končno pognal za najboljšimi. Bil je 20., 11 minut za zmagovalcem. Na koncu je komentiral, da bodo organizatorji morali nekaj narediti, saj da so v nekaterih trenutkih precej hitrejši od maratonk, njihove vozičke pa je težje ustaviti. 

»Mi bi morali startati pred ženskami. Moj novi voziček je uničen, kdo bo plačal za to?« se vprašuje Cassidy, ki ne misli le nase, temveč je prepričan, da je le vprašanje časa, kdaj se bo v kakšnem podobnem trčenju kdo poškodoval še veliko huje.

Deli s prijatelji