KOŠARKA

VIDEO: Grozljivo: iz noge mu je pogledala zlomljena kost

Objavljeno 01. april 2013 12.58 | Posodobljeno 01. april 2013 12.58 | Piše: S. N.

Soigralci so slišali, kako je Kevinu počila kost, in videli, kako mu je pogledala iz noge.

INDIANAPOLIS – Tekmo univerzitetnega košarkarskega prvenstva NCAA med Louisvillom in Dukom je zaznamovala grozljiva poškodba branilca ekipe Louisville: Kevin Ware si je zlomil nogo v prvem polčasu pri poskusu blokade meta Tylerja Thorntona. Ob tem je nerodno doskočil in si hudo poškodoval desno nogo.

Vsa dvorana je v trenutku onemela, igralci na igrišču in ob njem (nesrečni Kevin je namreč pristal tik pred klopjo svoje ekipe) so od groze dobesedno popadali po tleh. »Ko je doskočil, sem slišal zvok (op. a. kako je počila kost). Ko sem potem še zagledal kost, sem samo padel po tleh. Težko se je bilo zbrati ... Nisem si mislil, da bi v milijon letih videl kaj takšnega,« je za Reuters povedal branilec Louisvilla Russ Smith. Kevinovi soigralci so ostali v šoku, nekateri so zajokali, solze pa si je brisal tudi trener Rick Pitino.

Kot poroča Usa Today, so nesrečnega košarkarja minulo noč že operirali. Kdaj se bo lahko vrnil na igrišče, je seveda še preuranjeno ugibati. Poseg, s katerim so mu naravnali in fiksirali kost, pa je bil menda povsem uspešen.

Ko so Kevina odpravljali v bolnišnico, je kljub strašnim bolečinam soigralcem zabičal, naj tekmo dobijo zanj. Tedaj je bil rezultat izenačen, v drugem polčasu pa so igralci Louisvilla poskrbeli za izpolnitev Kevinove želje, s čimer so mu verjetno vsaj malo ublažili bolečine. Duke so premagali gladko s 85 : 63, poškodovanec pa bo ostal v bolnišnici v Indianapolisu vsaj še do jutri.

Opozorilo: posnetek je zelo nazoren. 

Deli s prijatelji