SVETOVNI PRVAK

VIDEO: Filip Flisar Tini Maze: Naj si pusti brke, če si zna

Objavljeno 27. januar 2015 13.22 | Posodobljeno 27. januar 2015 13.26 | Piše: P. Pa.

Pravi, da so ob vsakem prihodu v ciljno areno bili njegovi navijači bolj slečeni, na koncu so bili že nagi.

Minister Janko Veber in Filip Flisar.

Štajerski »brko« Filip Flisar, ki je osvojil težko pričakovano zlato in postal svetovni prvak v smučarskem krosu, se šele zdaj počasi začenja zavedati svojega uspeha. Čeprav je bila tekma v Kreischbergu v nedeljo, pravi: »Dosti spal še nisem. Veliko dela je z raznimi izjavami. Počasi začenjam dojemati veličino tega in občutek je vse boljši,« je dejal.

Tina ima dovolj znanja

»Žur je bil zelo soliden, saj so prišli moji najzvestejši prijatelji in sponzorji in so drugim dobro dali vetra in pokazali, kaj so navijači. To se je jasno tudi nadaljevalo. V končni fazi, kdaj bomo, če ne za takšen rezultat.« Po prihodu v cilj in osvojitvi zlata so navijači v ciljni areni noreli, odvrgli so oblačila in zgoraj brez skakali od navdušenja. »Vsako rundo, ko sem prišel dol, so imeli manj oblek na sebi. Na koncu so že bili nagi. To je bil zdrav duh v zdravem telesu. Mislim, da nobeden ni zbolel, so pa vsi hudo hripavi.«

 

 

Na facebooku se je pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju v Vailu Jakov Fak pošalil in Tini Maze predlagal, naj si naredi brke kot Flisar. »Naj si pusti, če si zna,« je v smehu komentiral Flisar, nato pa dodal, da misli, da to ni potrebno, da ima Tina dovolj znanja.

Po bradah pa slovijo tudi rokometaši, ki se ravno v teh dneh borijo na svetovnem prvenstvu v Dohi. Filip pravi, naj ima vsakdo tisto, kar si želi in za kar si misli, da mu najbolj pomaga.

image

Filipu je danes sicer ministrstvo za obrambo pripravilo sprejem, kjer sta si njegovo zlato medaljo podrobno ogledala tudi minister Janko Veber in načelnik generalštaba Andrej Osterman. Minister je povedal, da je izjemno vesel športnikovega uspeha, ki je sicer zaposlen v SV. Izpostavil je, da je to promocija tudi za vojsko in da ga uspehi slovenskih športnikov navdušujejo.

Nad Filipom in njegovo prisotnostjo na ministrstvu pa so bili navdušeni tudi zaposleni, saj so se kar postavili v vrsto za fotografiranje z njim. Podelil je nekaj kartic s podpisom, eno je posvetil tudi Slovenskim novicam.

 

Deli s prijatelji