NORO

VIDEO: Eksot na svetovnem prvenstvu uprizoril pravi šov

Objavljeno 25. februar 2017 19.47 | Posodobljeno 25. februar 2017 19.47 | Piše: Mo. S.

Iz Francije so ga tudi deportirali, češ da je ekonomski migrant.

LAHTI – Ko te označijo za najboljšega smučarja na svetu, to ni vedno pohvala, lahko pa v hipu postaneš zvezda. To je tudi Venezuelec Adrian Solano, ki je nastopil na nordijskem svetovnem prvenstvu v finskem Lahtiju. In imel kaj pokazati.

Ko si boste ogledali njegov posnetek, vam bo vse jasno. Videti je, da športnik še nikoli ni stal na smučeh. Na ozkih smučkah ni bil videti prav stabilen, redno je padal in se res namučil. Da ne govorimo o njegovih sposobnostih vzpenjanja po klancu … V cilj kvalifikacij je prišel, a uradne statistike govorijo, da preizkušnje ni dokončal. Preprosto je bil prepočasen.

Adrian je pozneje svojim sledilcem na družabnih omrežjih zaupal, da res ni treniral na snegu. »Čeprav nisem poznal snega in nisem imel priložnosti, da bi tu treniral, dajem vse od sebe,« je zapisal. »Mogoče sem res velikokrat padel, ampak šteje to, da se bom trudil še naprej in napredoval.«

Sicer se je menda dogovoril, da bo mesec dni treniral na snegu na Švedskem, a so ga takrat v Franciji označili za ekonomskega migranta in ga poslali nazaj domov. Tako je ostal brez treninga in snega. »Povedal sem jim, da v Venezueli treniramo na rolkah. S seboj sem imel le 28 evrov, policija pa me je obtožila, da poskušam imigrirati, saj položaj v moji državi ni rožnat. Izgubil sem mesec treninga na snegu, ampak še vedno se trudim, saj so to moje sanje,« pravi.

Oglejte si njegove akrobacije:

Deli s prijatelji