DOBRODELNO

Velikani športa v kultni Podmežakli

Objavljeno 09. junij 2016 14.46 | Posodobljeno 09. junij 2016 14.48 | Piše: Rok Tamše

Čez dva tedna bodo na Jesenicah zbirali denar za počitnice otrok.

Dragan Bulič, Alfi Nipič, Nataša Kadunc in Andrej Stare so se spomnili zlate selekcije, ki je tam gostovala pred 33 leti. Foto Marko Pigac

Športno-humanitarno društvo Olimpiki iz Ljubljane nadaljuje svoje poslanstvo skupaj z nogometno ekipo Velikani slovenskega športa. Po letošnjih gostovanjih v Slovenj Gradcu, Izoli, Murski Soboti in Mariboru, kjer so v dobrodelne namene igrali dvoranski nogomet proti domačim selekcijam in zbirali denar za izboljšanje kakovosti življenja ljudi, ki so v takšni ali drugačni socialni stiski, je pred njimi nova akcija v četrtek, 23. junija, ob 19. uri na Jesenicah. »Vsaka odigrana tekma in uspešno izpeljana akcija nam daje velik zagon za naslednje dogodke. Po zadnjem gostovanju bi se rada še enkrat zahvalila Nogometnemu klubu Maribor in članu naše ekipe Marku Simeunoviču, ki sta dodatno prispevala denar za gojence Mladinskega doma Maribor, ki bodo lahko tako preživeli prijetno letovanje na hrvaški obali. Hvaležni smo tudi Tadeju Mežnarju in drugim odgovornim, ki so nam dali brezplačno v uporabo dvorano in pomagali pri izvedbi zanimive tekme s Štajerci. V veliko pomoč pri organizaciji dogodka je bila tudi Anna Sorger. Prepričana sem, da bomo v Mariboru v prihodnje še izvedli kakšno podobno akcijo. Tokrat smo zbrali približno 2500 evrov, mladinski dom pa je dobil tudi tri velike pralne stroje blagovne znamke Bosch,« je o mariborski akciji povedala predsednica Športno-humanitarnega društva Olimpiki Nataša Kadunc.

Prva dama društva je ob tem vesela in ponosna, da so Olimpiki pridobili status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa. »To nam res veliko pomeni v našem delovanju. Zdaj ne bomo odvisni samo od dobre volje sponzorjev, temveč bomo lahko kandidirali tudi za javna in evropska sredstva. To jemljem kot veliko podporo delovanju našega društva in znak, da so prepoznali naše dobre namene in učinkovite akcije,« je dejala Kadunčeva, ki z znanimi športnimi obrazi že nestrpno pričakuje novo dobrodelno tekmo v jeseniškem hokejskem hramu Podmežakla. »Pred nami je nekaj lepega, ob članih ekipe Velikani slovenskega športa bo na igrišču tudi množica gorenjskih športnih asov, med njimi bo seveda največ hokejistov. Z Mestno občino Jesenice in Športnim zavodom Jesenice pripravljamo zelo pester spremljevalni program z glasbo s predstavitvijo mladih športnikov. Verjamem, da bo v Podmežakli dober obisk,« je prepričana Nataša Kadunc. Tokrat bodo zbrana sredstva namenili Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice oziroma za letovanje otrok v Pineti. Selektor ekipe Velikani slovenskega športa in eden od najboljših nogometašev v zgodovini slovenskega nogometa Vili Ameršek je tudi za gostovanje v železarskem mestu znova zbral vsega spoštovanja vredno zasedbo. Selekcijo jeseniških legend bosta vodila Fikret Avdić - Fičo in Janez Tušar, obe zasedbi pa bomo podrobno predstavil v prihodnjih dveh tednih.

 

Deli s prijatelji