OLIMPIJSKE IGRE

V miru bodo lahko seksali: sobe brez televizij, a skoraj pol milijona kondomov

Objavljeno 25. junij 2016 11.55 | Posodobljeno 25. junij 2016 11.57 | Piše: STA, Mo. S.

V vasi so 3604 apartmaji, ki imajo po dve, tri ali štiri postelje.

RIO DE JANEIRO – Olimpijska vas v Riu de Janeiru v teh dneh dobiva svojo končno podobo. Zdaj je dokončana ogromna 24-urna restavracija, na voljo so tudi že molitveni center pa postelje, ki se jih da podaljšati, ter obilica kondomov. Olimpijsko vas bodo odprli čez mesec dni, med 5. in 21. avgustom pa bo domovanje kar 18.000 nastopajočih na igrah.

Skoraj pol milijona kondomov

Skupaj je tekmovalkam in tekmovalcem za bivanje na voljo 31 stavb, v katerih bodo dva metra dolge postelje, ki pa jih je mogoče podaljšati za dodatnih 30 centimetrov in so tako primerne tudi za višjerasle ljudi. Kot pravijo prireditelji, so športnikom pripravili tudi 450.000 kondomov, projekt olimpijske vasi pa je vreden 742 milijonov evrov.

Ogromna restavracija, ki bo odprta 24 ur na dan, bo vsak dan postregla z 210 tonami hrane, ima 7000 sedežev, dvorana pa je tako velika, da bi vanjo po besedah prirediteljev lahko postavili tudi pet letal Airbus A380.

Županja olimpijske vasi bo v času iger nekdanja košarkarska zvezdnica Janeth Arcain, dvakratna dobitnica olimpijskega odličja, za strežbo in pomoč športnikom pa bo skrbelo 13.000 ljudi.

Brez televizij, kriza je prevelika

V vasi so 3604 apartmaji, ki imajo po dve, tri ali štiri postelje. Niso luksuzni, a zagotavljajo udobje in mir prebivalcem, pravijo organizatorji. Edina pomanjkljivost je, da v sobah ne bo televizij, in sicer zaradi finančne krize v Braziliji ter okrnjenega proračuna. Vse sobe bodo opremljene z električnimi odganjalci komarjev, predvsem zaradi strahu pred virusom zika.

V vasi bo tudi religiozni center, ki bo naklonjen vernikom večine svetovnih religij, islamski del bo imel ločeno molilnico za moške in ženske. Ko se bodo olimpijske in paraolimpijske igre končale, bodo stanovanja ponudili za prodajo na trgu. Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je vas že pohvalil kot eno najlepših, kar jih je doslej videl.

Deli s prijatelji