NBA ŽALUJE

Umrla je ameriška košarkarska legenda

Objavljeno 13. september 2015 20.22 | Posodobljeno 13. september 2015 20.22 | Piše: STA, S. U.

Moses Malone je v 20 sezonah v ligi NBA igral za osem ekip, v vsaki je dosegal dvomestno številko točk in skok. Leta 1983 je s Philadelphio 76ers osvojil šampionski prstan.

NORFOLK – V 61. letu starosti je v hotelu v Norfolku umrl Moses Malone, ameriška košarkarska legenda, član hiše slavnih in trikratni najboljši igralec lige NBA. Malone je umrl med spanjem v hotelu, kjer je igral na golfskem turnirju, poroča ameriški Fox News. Umrl naj bi bil za posledicami srčnega zastoja.

Malone je v 20 sezonah v ligi NBA igral za osem ekip, v vsaki je dosegal dvomestno številko točk in skok. Leta 1983 je s Philadelphio 76ers osvojil šampionski prstan, izbran pa je bil za najboljšega igralca finalne serije.

»Težko je izraziti, kakšen prispevek je dal našemu klubu kot prijatelj in igralec, mestu Philadelphia in zvestim navijačem. Moses bo imel posebno mesto v naših srcih, vedno se ga bomo spominjali kot ikono in stebra najuspešnejše ere v zgodovini Philadelphie 76ers,« je sporočil izvršni direktor Philadelphie Scott O'Neil.

Malone je v karieri v povprečju dosegal 20,6 točke na tekmo in 12,2 skoka. Član tekme zvezd je bil 12-krat. Poleg dresa Philadelphie je nosil še tiste Houstona, Washingtona, Atlante, Buffala, Milwaukeeja in San Antonia. Kariero je končal leta 1995.

Deli s prijatelji