NASILJE

Tudi Kopitarjev soigralec nasilen do žene

Objavljeno 21. oktober 2014 11.39 | Posodobljeno 21. oktober 2014 11.41 | Piše: STA, R. T.

V hokejski ligi NHL odmeva aretacija Vjačeslava Vojnova iz moštva Los Angeles Kings.

LOS ANGELES – Ameriška hokejska liga NHL je za nedoločen čas suspendirala ruskega obrambnega igralca Vjačeslava Vojnova (24), sicer soigralca Anžeta Kopitarja pri prvakih lige iz Los Angelesa, zaradi nasilja v družini. Vojnov se je znesel nad ženo, ki je morala poiskati pomoč v bolnišnici.

Hitra kazen

Bolj kot kazen preseneča izjemno hiter odziv lige NHL, ki je kazen izrekla le dober dan po dogodku. Liga želi s tem vsem svojim članom dati jasno sporočilo: da podobno kot v ligi ameriškega nogometa ali košarke ne bo tolerirala tovrstnega neprimernega obnašanja, ki meče slabo luč na celotno organizacijo in šport.

V ZDA še vedno odmeva brutalnost enega največjih zvezdnikov lige ameriškega nogometa (NFL) Raya Ricea, ki je pred varnostnimi kamerami v dvigalu z udarcem onesvestil zaročenko. Njegov klub Baltimore Ravens ga je odpustil, liga pa suspendirala za nedoločen čas.

Igral ne bo, plača bo

Vojnov bo sicer še naprej prejemal plačo kluba (na leto zasluži 4,16 milijona dolarjev), igrati pa ne bo smel, dokler mu vodstvo lige tega ne dovoli. Predvidoma naj bi se postopek na sodišču začel 1. decembra.

Policija, ki je bila obveščena o družinskem nasilju, ni sporočila podrobnosti. Zapisala je le, da na naslovu, kjer bi morala posredovati, ni bilo nikogar in da je oba udeleženca, tako ženo kot moža Vjačeslava, našla v bolnišnici, kjer je morala ženska poiskati pomoč zaradi poškodb. Pridržani Vojnov je po zaslišanju in plačilu varščine 50.000 dolarjev odšel na prostost.
 

Deli s prijatelji