JUNAKINJA

Tottijeva labradorka rešila že tri plavalce

Objavljeno 19. julij 2012 21.10 | Posodobljeno 19. julij 2012 21.36 | Piše: Emanuela Bubanj

Italijanski nogometaš Francesco Totti je ponosen na junaško psičko.

Zgodba, ki nedvomno spodbuja domišljijo filmarjev: izurjena labradorka je v zadnjih štirih letih kar tri neprevidne plavalce rešila pred smrtjo, njen lastnik pa je po vrhu sloviti nogometaš.

Prikupna Ariel je danes stara sedem let, skoraj vse življenje pa je zvesta svojemu poslanstvu, reševanju iz morja. Leta 2005 je s prijateljem Flipperjem nadvse razveselila Francesca Tottija in njegovo izbranko Ilary Blasi, saj jima ju je ob rojstvu prvega otroka Cristiana podaril športni pokrovitelj. A po vrtu pred vilo priljubljenega para, velikega ljubitelja štirinožnih prijateljev, se je takrat podilo že šest labradorcev, zato sta žogobrcar Rome in njegova lepotica s televizije Ariel in Flipperja sklenila zaupati pasji šoli za reševalce iz vode, kjer sta se labradorca naučila številnih spretnosti in ukrepov, s katerimi lahko rešita človeško življenje.

Dozdajšnje urjenje sta oba opravila z odliko, Ariel pa je v svojem poklicu in poslanstvu že prava junakinja in zvezdnica! Prvo akcijo je odlično izpeljala že leta 2008, ko je iz globoke vode pri Ostii pred utopitvijo rešila deklico, ki so jo nenadoma zagrabili krči. V zadnjih dneh pa je zablestela kar dvakrat: v Sant' Agostinu je pred visokimi valovi obvarovala 74-letnika, potem pa še osemletnico, ki jo je neusmiljeno morje začelo zalivati in smrtno ogrožati. Mimogrede, pogumna psička se zdaj pripravlja na nov podvig: skok iz helikopterja, da bi lahko pomagala tudi pri reševanju proč od obale.

Francesco in Ilary sta izjemno ponosna na Ariel in prav tako na Flipperja ter ju pogosto obiskujeta, slovita zakonca pa sta svojo ljubezen do živali pokazala že večkrat. Televizijski mreži Sky sta tako prodala pravice za snemanje svojega poročnega dne, ves izkupiček pa sta namenila mestu Rim, in sicer za pokrivanje stroškov prevoza poškodovanih živali.

Deli s prijatelji