POŠKODBA

Tony Parker ne bo igral na SP

Objavljeno 17. maj 2014 18.28 | Posodobljeno 17. maj 2014 18.28 | Piše: STA, Mo. S.

Francoska reprezentanca bo v Španija igrala brez prvega zvezdnika, ki si bo raje nabral novih moči.

Tony Parker.

PARIZ – Francoski organizator igre Tony Parker bo po poškodbi stegenske mišice, ki jo je staknil na zadnji tekmi v končnici prvenstva severnoameriške lige NBA, izpustil svetovno prvenstvo v košarki, ki bo letos v Španiji.

Čeprav poškodba ni tako huda, kot so sprva mislili (pregled z magnetno resonanco je pokazal le lažjo poškodbo stegenske mišice), bo zvezdnik moštva San Antonio Spurs počival. V klubu sicer še upajo, da bo Parker pripravljen za nastop na tekmah finala zahodne konference proti moštvu Oklahoma City Thunder, mesto v reprezentanci pa je, kot kaže, že izgubil. Francoski selektor Patrick Beesley ga ni uvrstil na širši seznam 24 kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Lani blestel v Sloveniji

Selektor se je odločil, da bo Parkerja, ki je bil prvi igralec izbrane vrste na lanskem evropskem prvenstvu v Ljubljani, na katerem so se Francozi veselili naslova evropskih prvakov, tokrat izpustil, da se bo lahko po naporni sezoni v ligi NBA spočil ter si nabral nove moči za nove reprezentančne akcije na evropskem prvenstvu leta 2015 ter olimpijskih igrah v Braziliji leta 2016.

Parker bo tako na svoj prvenstveni nastop za člansko reprezentanco na svetovnih prvenstvih še moral počakati. Tako kot letos je tudi prvenstvi v letih 2006 in 2010 izpustil zaradi poškodb.

Deli s prijatelji