USPEHI

Tina Maze v boj tudi z Novozelandko in Etiopijko

Objavljeno 15. april 2015 11.15 | Posodobljeno 15. april 2015 11.16 | Piše: STA, A. L.

Nagrade laureus podeljujejo od leta 2000, Tina Maze pa je šele četrta slovenska športnica, ki je bila nominirana, in prva, ki je bila za športnico leta na svetu nominirana dvakrat.

ŠANGHAJ – Najboljša slovenska športnica Tina Maze bo danes v Šanghaju na podelitvi laureusov, športnih oskarjev. Na olimpijskih igrah lani v Sočiju je osvojila dve zlati medalji, v tej zimi pa je bila dvakrat zlata in srebrna na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku in se je do zadnjega dne borila za skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark.

Ob Tini so v ženski konkurenci nominirane atletinji Novozelandka Valerie Adams in Etiopijka Genzebe Dibaba, norveška tekačica na smučeh Marit Bjørgen ter teniški igralki Kitajka Na Li in Američanka Serena Williams.

Tina je bila za prestižno nagrado nominirana že lani, ko je laureus pripadel ameriški plavalki Missy Franklin. Nagrade laureus podeljujejo od leta 2000, naša šampionka pa je šele četrta slovenska športnica, ki je bila nominirana, in prva, ki je bila za športnico leta na svetu nominirana dvakrat.

Jamajška atletinja Merlene Ottey, ki je v zadnjem obdobju svoje športne poti nastopala za Slovenijo, je bila leta 2011 med kandidatkami za povratnico leta, za posebne dosežke pa sta bila nominirana leta 2001 ekstremni smučar Davo Karničar, leta 2003 pa ultramaratonski plavalec Martin Strel.

Deli s prijatelji