KONČNO

Tina Maze in smučarska zveza po odhodu Lovšeta dosegli dogovor

Objavljeno 18. junij 2012 16.41 | Posodobljeno 18. junij 2012 16.30 | Piše: Mo. S., STA

Podrobnosti v zvezi s pogodbo so usklajene, je potrdila direktorica SZS.

Tina Maze.

LJUBLJANA – Smučarska zveza Slovenije (SZS) in najuspešnejša slovenska alpska smučarska Tina Maze sta dosegli dogovor o nadaljnjem sodelovanju. »V teh dneh smo uskladili vse podrobnosti v zvezi s pogodbo med našo najboljšo smučarko vseh časov in SZS,« je v vabilu na slovesen podpis pogodbe, ki bo v četrtek v Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku, sporočila direktorica smučarske zveze Barbara Kürner Čad, ki je zelo vesela, da od njih za spremembo prihajajo pozitivne vesti.

Zadovoljstvo na obeh straneh

»Poskušali smo se dogovoriti tako, da bo med sezono čim manj težav, da bodo v ekipi Tine Maze na eni strani v miru lahko tekmovali in trenirali, na drugi strani pa, da bodo pri nas sponzorji zadovoljni. Naš cilj je tudi, da uskladimo čim več stvari, ki jih lahko že zdaj predvidimo,« je povedala.

Lovšetov odhod na dogovor ni vplival

Na dogovarjanje ni vplivalo dejstvo, da je v tem času zveza ostala brez predsednika po odstopu Tomaža Lovšeta: »Pogovori so potekali že prej ter neposredne povezave s predsednikom niso imeli. Mogoče se je prejšnji predsednik nekaj več s tem ukvarjal, ampak ne glede na to gre za zadeve, ki morajo teči v vsakem primeru, ali je predsednik ali ne. Smo pa zelo zadovoljni, da smo se dogovorili,« je še dejala.

Veliki obeti

Mazetova bo v novi sezoni med izzivalkami Američanke Lindsey Vonn za veliki kristalni globus, februarja pa jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, kjer bo branila zlato medaljo v veleslalomu. Kot smo že poročali, se je znašla tudi med kandidatkami za prestižno špansko nagrado princa Asturije na področju športa. Nagrada je najvišje priznanje te vrste v Španiji, podelitev pa bo jeseni.

 

 

Deli s prijatelji