SPORAZUM

Tina bo podpisala, če bo Lovše plačal

Objavljeno 19. junij 2012 15.38 | Posodobljeno 19. junij 2012 15.39 | Piše: Drago Perko

Za četrtek je napovedan podpis pogodbe med Tino Maze in Smučarsko zvezo Slovenije.

Se bo Tini v četrtek smejalo (foto: Tomi Lombar)?

Smučarska zveza Slovenije je objavila vest, da je dosegla dogovor o nadaljnjem sodelovanju s Tino Maze. Slovesen podpis dogovora, v katerem so zajete podrobnosti o sodelovanju za naslednji dve tekmovalni sezoni, bo v četrtek. »V teh dneh smo uskladili vse podrobnosti v zvezi s pogodbo med našo najboljšo smučarko vseh časov in SZS,« so sporočili z zveze, za katero se je pogajala direktorica Barbara Kürner Čad. Zatrdila je, da glavna sporna vprašanja niso več ovira za nadaljnje sodelovanje.

Do četrtka skrivnostni 

Tomi Trbovc, tiskovni predstavnik zveze, pa je dodal, da bodo podrobnosti do četrtka ostale skrivnost. Poleg obveznosti do sponzorjev in zagotavljanja sredstev za nemoteno delovanje ekipe je bilo jabolko spora tudi dolg zdaj že nekdanjega predsednika SZS Tomaža Lovšeta. Poklicali smo ga, da razjasnimo, kje je ostalo teh 60 tisočakov, ki jih je obljubil Tini. »Nisem več predsednik. Tega ne bom komentiral. Predlagam pa, da v četrtek vprašate Tino, in vam bo povedala.«

Odvetnik Mazejeve Damijan Terpin je potrdil, da so pogovori bolj ali manj končani, da pa je ostalo še nekaj podrobnosti. Ena od teh je tudi plačilo teh 60.000 evrov. »Če to ne bo rešeno, potem dogovora ne bo,« je odločen Terpin. Včeraj do zaključka redakcije evrov še ni bilo na računu. »Upam, da se bo to rešilo,« dodaja Terpin, ki je pred časom poslal račun na Lovšetovo podjetje Diners Club, ki naj bi pokrilo ta strošek, saj prvič realizacije ni bilo. Eno do Lovšetovih podjetij je račun zavrnilo, Diners naj ga ne bi, in v četrtek bosta smučarska zveza in ekipa Tine Maze začeli novo poglavje. Če bo denar na računu. Vse se začne in konča pri evrih.

Deli s prijatelji