OJOJ

Svetovni prvak se nikoli ne bo spomnil finala SP

Objavljeno 01. september 2014 22.15 | Posodobljeno 01. september 2014 22.15 | Piše: STA, Mo. S.

Christoph Kramer se slavja po zmagi na nogometnem svetovnem prvenstvu zaradi udarca v glavo ne spominja.

Christoph Kramer.

BERLIN – Nemški nogometni reprezentant Christoph Kramer bo moral, ko se bo želel spomniti slavja svoje ekipe na svetovnem prvenstvu v Braziliji, uporabiti slike in posnetke. Svojih spominov namreč nima, ker so njegovi možgani zaradi udarca v glavo »izbrisali« prav tisti čas, ko je Nemčija postala svetovni prvak.

Najhujše za Kramerja je, da se spomin na veliko slavje ne bo vrnil. Kot je potožil v pogovoru za nemški tednik Focus, so mu zdravniki povedali, da je zaradi pretresa možganov ta del spominov izgubljen za vselej. Drugih zdravstvenih posledic ne bo imel, a žal mu je, da tudi svojih spominov na finale in zmago proti Argentini ne. »Ko gledam posnetke in samega sebe na njih, je občutek zelo čuden. Vidim sebe, a nimam nobenega spomina na to, da sem bil tam,« je dejal nogometaš Borussie iz Mönchengladbacha.

Bližnje srečanje s komolcem

Kramer je na finalni tekmi nepričakovano dobil priložnost zaradi poškodbe Samija Khedire, toda finale se je zanj končal že po pol ure. Po bližnjem srečanju s komolcem Ezequiela Garaya so ga morali v nemški ekipi zamenjati, saj je kazal očitne znake zmedenosti. Namesto njega je v igro vstopil Andre Schürrle.

O tem, da je bil udarec v glavo kar precej močan, priča tudi podatek, da je sodnik Nicola Rizzoli po koncu tekme razkril, kaj mu je dejal nogometaš: »Sodnik, ali je tole finale?« Vseeno pa so ga nato v nemški zdravniški ekipi usposobili dovolj, da se je lahko po koncu tekme udeležil podelitve medalj.

Deli s prijatelji