RAZMIŠLJANJE

Strahovi Tine Maze: Nisem bila v sebi. Bila sem drugje

Objavljeno 05. februar 2016 11.04 | Posodobljeno 05. februar 2016 11.03 | Piše: A. K.

Naša najboljša smučarka je prepričana, da so padci smučarjev in poškodbe povezani s pretirano uporabo mobilnih telefonov.

Tina Maze je o načrtovanju družine zelo skrivnostna.

Naša najboljša smučarka Tina Maze si je vzela premor, a kljub temu pogosto razmišlja o belih strminah in vsem, kar je povezano z njimi. Tina tako na svojem blogu razmišlja o vzrokih za pogoste padce in poškodbe smučarjev, o katerih pravi, da »se lomijo eden za drugim«. Ob tem razmišlja, da vzrok zagotovo tiči tudi v pametnih telefonih. »Seveda nisem vprašala poškodovanih, koliko so 'viseli' na telefonih teden dni pred njihovo poškodbo, bi me pa resnično zanimalo,« razmišlja Tina, ki je v zapisu izhajala iz svojih občutij.

»Tipkanje in pisanje sta mi bistveno ljubša in lažja oblika komunikacije, saj me pri tem nihče ne prekinja. Lahko povem svoje,« pravi Tina in dodaja, da bi lahko ves dan preživela ob fotografiranju s svojim mobilnim telefonom. A čas, preživet ob mobilniku, zahteva svoj davek.

»Bila sem drugje«

»Jaz sem po spremljanju tega utrujena, vidim slabše, se težje koncentriram, še posebej, ko je bila med tekmami vidljivost slaba. Je to zato, ker sem tako občutljiva, ali ker dejansko ima tak vpliv? Pa ne le da nisem videla dobro, nisem bila v sebi. Bila sem drugje. In energije, ki sem jo potrebovala, da se vrnem v zdaj in tu, nikoli ni bilo dovolj, da bi se počutila tako dobro, kot preden sem uporabljala pametni telefon,« svoje izkušnje opisuje Mazejeva.

Naša smučarka še pravi, da se boji, da nam mobilni telefoni omogočajo bežanje pred nami samimi, z njimi se hitro zamotimo, izgubljamo stik s sabo in svojimi občutji ter željami. 

Deli s prijatelji