AGONIJA

Strah vse večji: Schumi v komi do konca življenja?

Objavljeno 16. januar 2014 11.25 | Posodobljeno 16. januar 2014 11.28 | Piše: S. U.

»Mislim, da je Schumacherjevo stanje težje, kot sem sprva predvideval.«

GRENOBLE – Zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja tudi 19. dan po smučarski nesreči ostaja nespremenjeno. Prav tako v nemških medijih ni zaznati optimizma, odkar so v ponedeljek objavili izvide slikanja glave. Še več, nekateri gredo tako daleč, da pišejo, kako bo priljubljeni Schumi ostal v komi do konca življenja. Ravno do tega zaključka je prišel  Magazin Focus po razgovorih s strokovnjaki, podobnih mnenj je tudi Bild.

Velja še omeniti, da paciente, ki so v taki komi kot nemški dirkač, po navadi zbudijo iz nje po dveh do treh tednih. »Govorimo o življenju in smrti in koma je lahko doživljenjska saj ne škodi človeškim možganom,« je za Focus poudaril nevrokirurg iz Oldenburga Andreas Zieger.

Zaradi anestezije pa seveda lahko pride do poškodb jeter, propada mišic in pritiska v možganih. »Mislim, da je Schumacherjevo stanje težje, kot sem sprva predvideval. Odvisno od tega, kje je bilo krvavenje, lahko pride do paralize, težav z govorom in spremembe karakterja,« dodaja nevrokirurg iz Kölna Gereon Fink.

Deli s prijatelji