DOBRODELNA OBJAVA

Storite dobro delo in se nasmejte do solz z našimi košarkarskimi junaki

Objavljeno 10. avgust 2015 12.32 | Posodobljeno 10. avgust 2015 12.33 | Piše: E. N.

Košarkarska zveza Slovenije skupaj s Špas teatrom in z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje organizira humanitarno predstavo Moška copata, ki bo na sporedu 25. avgusta ob 21.00 v Kulturnem domu Mengeš. Sredstva zbirajo za reprezentanco gluhih in naglušnih ter reprezentanco na vozičkih.

Foto: KZS

Da bi zbrali čim več sredstev, so organizatorji posneli humoren oglas z Rankom Babičem, Zvezdano Mlakar ter s tremi košarkarji – Zoranom Dragićem, Urošem Slokarjem in Jako Klobučarjem.

Po letu 2013, ko so KZS, Špas Teater in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste sodelovali v izjemno odmevni in uspešni dobrodelni akciji za Urbana Gorjanca, bodo tudi to poletje strnili moči in znova poskrbeli za dobro nekoga drugega.

Tokrat bodo omenjene institucije skupaj s posamezniki, z navijači ter ostalimi partnerji zbirale denar za čim bolj uspešno delovanje reprezentanc košarkarjev na vozičkih ter gluhih in naglušnih. Glavni dogodek akcije bo gledališka predstava Moška copata, monokomedija Špas Teatra v izvedbi Ranka Babića.

Ta je pri nas doživela že prek 100 ponovitev in do solz nasmejala že na tisoče Slovencev. Ogledali si jo boste lahko v torek, 25. avgusta, ob 21.00 v dvorani Špas Teatra, v Kulturnem domu Mengeš, in sicer skupaj s celotno slovensko moško člansko reprezentanco.

Vstopnice za predstavo si lahko zagotovite že zdaj na vseh Eventimovih prodajnih mestih (klik za nakup prek spletaimage). 

Cena vstopnice je 20 EUR, celoten izkupiček pa bo šel za reprezentanco košarkarjev na vozičkih ter reprezentanco gluhih in naglušnih.

Matej Avanzo, director članskih reprezentanc in marketinga:

»Potem ko sva se v juliju 2013 z direktorico Špas Teatra Uršo Alič naključno spoznala, smo s sodelavci v njenem podjetju ter s KZS, celotno reprezentanco na čelu z Goranom Dragićem ter Ladom Bizovičerjem in drugimi igralci s predstavo Slovenska muska od A do Ž v manj kot mesecu dni organizirali dobrodelno predstavo za Urbana Gorjanca, mladega košarkarja, ki se je zaradi redke bolezni znašel v sila težkem položaju.

Danes, dve leti po tem, Urban ponovno igra košarko, do nujne operacije, še bolj pa do njegove resocializacije po njej pa je prišlo tudi po zaslugi vseh dobrih ljudi, ki nas je združil spontano izpeljan projekt. Ker sta dve leti dovolj, da smo si nabrali novih idej in energije, hkrati pa imamo na voljo še več časa, smo spet zavihali rokave in se odločili za organizacijo druge dobrodelne predstave v organizaciji Špas Teatra in KZS, tokrat Moške copate z Rankom Babičem. Biti del te zgodbe je fantastično, saj se bo tokrat za 20 € znova mogoče nasmejati v družbi slovenske košarkarske reprezentance, hkrati pa s tem pomagati v Sloveniji vse prevečkrat odrinjenim košarkarjem, konkretneje reprezentancama košarkarjev na vozičkih ter gluhih in naglušnih.«

Deli s prijatelji