VRHUNSKI ŠPORT

Ste si prebrali novo športno prilogo Novic, Rekord?

Objavljeno 14. januar 2015 13.45 | Posodobljeno 22. januar 2015 11.49 | Piše: M. H., E. N.

Bralce Dela in Slovenskih novic je v njihovem najbolj priljubljenem časopisu v četrtek, 22. januarja, pričakala prva številka Rekorda, nova mesečna priloga, v kateri si bodo športna obzorja lahko širili z zgodbami športnih piscev obeh uredništev, pa tudi ob svežih pogledih na šport prekaljenih »nešportnih« peres.

Prva sogovornica Rekorda je bila Petra Majdič, naša nekdanja smučarskotekaška šampionka, ki je pred petimi leti padla v jarek, se pobrala in osvojila bronasto olimpijsko kolajno, odtlej pa prehodila pot od vrhunske tekmovalke do podjetnice, predavateljice, funkcionarke in ne nazadnje do veselega pričakovanja naraščaja. 

Bralce smo popeljali skozi blestečo slovensko zgodovino na svetovnih prvenstvih v Vailu, kjer se je leta 1989 kot slalomska prvakinja okronala Mateja Svet, letos pa bi jo rada nasledila Tina Maze.

Rekord bo prvič kot brezplačna priloga priložen Delu in Slovenskim novicam že 22. januarja.

Katar, ki gosti svetovno prvenstvo v rokometu, ste lahko bolje spoznali v naši infografični zgodbi, v dobro voljo pa sta vas morda spravila slovenska reprezentanta Luka in Miha Žvižej, brata, ki resnobnost puščata na igrišču.

Bralci Rekorda ste tudi izvedeli, kakšna prihodnost, sodeč po ekonomskih kazalnikih, čaka najuspešnejši slovenskih športni kolektiv, NK Maribor. Pobliže ste spoznali tudi Ljubno ob Savinji, majhen kraj z velikim srcem, ki bo prihodnji mesec spet gostil tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Športna kronika je razkrila, da korupcija in finančne težave še zdaleč niso le slovenska domena, z njimi je prežeta tudi organizacija zimskih olimpijskih iger leta 2018 v prislovično etični Južni Koreji.

V Rekordu šport ne bo imel meja, z njim pa se bomo ukvarjali v velikem slogu. Tako kot to počnejo deskar na snegu Marko Grilc in slovenski strelci, najboljši med našimi športniki invalidi. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji vrhunskih izdelkov, visoke tehnologije in družbenih omrežij v športu. V prvem Rekordu ste tako že dobili vpogled v švicarske smuči Tine Maze, pripomočke, ki med odprtim prvenstvom Avstralije življenje lajšajo vrhunskim teniškim igralcem in sodnikom, ter prebrali analizo, zakaj zimski asi (še) niso zvezdniki na twitterju in facebooku.


Nova priloga Rekord bo izhajala vsak četrti četrtek v mesecu in bo brezplačno priložena časopisoma Slovenske novice in Delo. 

Če si prvega Rekorda še niste ogledali, le hitro ponj v trafiko (dne 22. 1. je priložen Novicam in Delu) oziroma pokličite naročniško službo na 080 11 99.
 

 

Deli s prijatelji