LJUBEZENSKE TEŽAVE

Sreče v ljubezni ne najde

Objavljeno 02. julij 2015 16.56 | Posodobljeno 02. julij 2015 16.56 | Piše: E. B.
Ključne besede: Chris Evert

Nekdanja teniška šampionka Chris Evert je uspešna modna oblikovalka.

Bilo je pred štirimi desetletji, ko je dokazala, da so lahko tudi profesionalne športnice elegantne in modno ozaveščene, svoj damski status pa Chris Evert potrjuje še danes.

Nekdanja tenisačica, ki jih šteje okroglih 60, je še vedno zavidljivo privlačna in vitka ter mladostna, ob pogledu nanjo se z lahkoto spomnimo zvezdnice, ki je kljub neskončnemu garanju za osupljivih 18 osvojenih naslovov za grand slam ohranjala smisel za estetiko in ženstvenost. Privlačne, a kljub temu udobne oblekice in simpatične pričeske so postale njen zaščitni znak, ki je nikakor ni oviral pri doseganju vrhunskih rezultatov, še več, dokazala je, da lahko nemoteno osvajaš lovorike in se postavljaš ob bok moškim športnim asom, pri tem pa ohraniš svojo nežnost in eleganco. In to stališče Evertova, nekdanja številka ena v svetu tenisa, zdaj pa ponosna mati treh otrok, odločno zastopa še danes, zato je oblikovala linijo oblačil za rekreativne športnice.

»Opazila sem, da mnoge velikokrat nosijo preozka oblačila. Morda si želijo videz Marije Šarapove ali pa Ane Kurnikove, a tako vitke le ne morejo biti vse, zato jim ponujam športno opremo, v kateri bodo privlačne kljub močni postavi,« je poslovno odločitev, ki ji mnogi napovedujejo odlične rezultate, pojasnila legenda Chris.

A čeprav je na športni in tudi podjetniški poti dosegla vrhunske uspehe, je v ljubezni povsem pogorela, so kritični mnogi. Pri komaj 19 se je zaročila z ameriškim teniškim asom Jimmyjem Connorsom, a sta poroko kmalu odpovedala. Potem je vzela britanskega tenisača Johna Lloyda, a ga je zapustila, potem ko ga je prevarala z otoškim igralcem Adamom Faithom. Leta 1988 je znova stopila pred oltar, in sicer z ameriškim smučarjem Andyjem Millom, vendar je sledila še ena razveza, z ločitvijo pa se je končal tudi njen zakon z avstralskim zvezdnikom golfa Gregom Normanom, s katerim je stopila pred matičarja 2008.

Deli s prijatelji