DOBRODELNI PROJEKT

Srce Sloveniji: še nekaj dni do srčnega skoka v morje

Objavljeno 13. avgust 2015 11.58 | Posodobljeno 13. avgust 2015 11.58 | Piše: E. N.

Dobrodelni projekt Srce Sloveniji bo tudi letos namenjen družinam v stiski, ki si ne morejo privoščiti nakupa šolskih potrebščin za svoje otroke. Skupaj jim lahko pomagamo.

Odmevna dobrodelna akcija Srce Sloveniji bo letos še daljša, večja in s še večjim dobrodelnim nabojem.

Društvo Never Give Up, nosilec projekta Srce Sloveniji, je v letu 2014 z izredno odmevno dobrodelno akcijo pomagalo 850 pomoči potrebnim otrokom pri nakupu šolskih potreščin. Tako odziv javnosti, sponzorjev in donatorjev kot tudi številne zahvale družin, ki so jim v društvu pomagali, so člane prepričali, da projekt ponovijo tudi letos. Z določitvijo, da letošnji dobrodelni projekt še povečajo, podaljšajo in vključijo še več ljudi, ki bi želeli pomagati.

Najprej v morje, potem na kolo, za konec pa še tekaški copati

Tudi letos bo z ultra triatlonskim podvigom, ki vsebuje plavanje, kolesarjenje in tek, humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič razširil zgodbo o najmočnejšem orožju, ki premaga prav vse ovire. Srce je tisto, ki šteje. Letos bo Matejevo srce bilo hitreje kar šest dni. Toliko bo namreč potreboval od skoka v morje v Luciji, 17. avgusta, do cilja na Rudniku v Ljubljani, v soboto, 22. avgusta 2015. V tem času bo preplaval slabih 30 kilometrov ob slovenski obali, prekolesaril dobrih 950 kilometrov dolgo etapo okrog Slovenije in pretekel več kot 250 kilometrsko pot v obliki srca. Skupaj več kot 1230 kilometrov, na katerih ga bo ob trasi, prek družbenih omrežij in prenosa v živo na naši spletni strani Slovenskenovice.si spremlja vsa Slovenija.

Srce Sloveniji 2015 boste lahko prihodnji teden v živo spremljali na našem portalu. Projekt poteka pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja.

Donacije tudi prek SMS-sporočil

Posamezniki lahko svoj košček srca prispevajo s SMS-sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (in darujejo 5 EUR) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (in darujejo 1 EUR). Tudi letos se bodo sredstva porabila za nakup šolskih potrebščin, morebiten presežek sredstev pa za nakup hrane in plačilo nujnih položnic pomoč potrebnim družinam. Glavni pobudnik projekta, ultratriatlonec Matej Markovič, bo pot, ki jo bo ubiral naslednji teden, začel v ponedeljek ob 9. uri s skokom v morje v marini v Luciji.

Trasa čez Slovenijo v obliki srca

»Po približno 30 kilometrih plavanja do Debelega rtiča bom sedel na kolo in z njim popolnoma obkrožil Slovenijo, kar pomeni približno 960 kilometrov. Po kolesarskem cilju v Luciji se bomo z ekipo odpravili v Ljubljano, kjer bi začetek 250 kilometrov dolgega tekaškega dela. Progo smo oblikovali tako, da bomo s tekom mimo Škofje Loke, Žirov, Logatca, Cerknice, Malega loga, Velikih Lašč, Ivančne Gorice, Litije in Domžal zarisali polno srce. Sklepna postaja bo znova Ljubljana, kjer bomo v soboto, 22. avgusta, s skupnim tekom po Poti spominov in tovarištva tudi slavnostno zaključili letošnji podvig. Na zaključni tek vabim vse prijatelje teka, podpornike in ambasadorje projekta Srce Sloveniji, ki jih je iz dneva dan več.«

image
Foto: Srcesloveniji.si

Naslednjo soboto bo žur

Start zaključnega skupnega teka z Matejem Markovičem bo v soboto, 22. avgusta, ob 9. uri v BTC pred Toyota Centrom v BTC, prek Poti spominov in tovarištva do sklepnega prizorišča projekta Srce Sloveniji, ki bo pred Lidlovo trgovino na Rudniku. Kot poudarjajo člani društva Never Give Up, tu ne bo šlo za tekmovalni, ampak dobrodelni tek, zato se lahko tekači skupini, ki bo tekla skupaj, pridružijo kjer koli na trasi teka. Podrobnosti o teku najdete na www.srcesloveniji.si.

Raper Zlatan Čordić - Zlatko je že lani spisal himno projekta. Povedal je, da bo tudi letos sodeloval po svojih močeh, ter obenem obljubil, da se bo v soboto, 22. avgusta, na zaključni prireditvi postavil na oder. »Morda bom tudi tekel, kondicijo imam,« je še hudomušno pridal.

Deli s prijatelji