MUNDIAL

Sodnik zgodovinske tekme Brazilija – Nemčija končuje kariero

Objavljeno 17. julij 2014 00.34 | Posodobljeno 17. julij 2014 00.34 | Piše: STA, Ma. F.

»Vedno sem si želel, da bi sodil na svetovnem prvenstvu. Želja se mi je izpolnila in dosegel sem vse, kar sem si zastavil,« je dejal Marc Rodriguez.

CIUDAD DE MEXICO – Verjetno si je vsak ljubitelj nogometa za vse čase zapomnil izid polfinalne tekme na svetovnem prvenstvu med Brazilijo in Nemčijo. Zgodovinski polom Brazilije ob porazu z 1 : 7 pa je bila tudi zadnja mednarodna tekma mehiškega sodnika Marca Rodrigueza, ki je sporočil, da se umika iz tega posla.

»Imel sem izjemno kariero, v kateri je bilo veliko uspehov, a tudi veliko izzivov. Mislim, da je zdaj pravi čas, da se umaknem,« je danes v domačem Ciudad de Mexicu dejal Rodriguez.

Mehičan si bo letošnje SP nedvomno dobro zapomnil. Ne le ker je bil glavni sodnik na tej tekmi, ki jo bodo želeli Brazilci za vselej pozabiti, Nemci pa je ne bodo nikoli, pravico je delil tudi na dvoboju med Italijo in Urugvajem – na obračunu, ki si ga bo ves svet zapomnil po ugrizu nepredvidljivega urugvajskega zvezdnika Luisa Suareza, ki pa ga mehiški sodnik ni videl in tudi ne kaznoval.

»Vedno sem si želel, da bi sodil na svetovnem prvenstvu. Želja se mi je izpolnila in dosegel sem vse, kar sem si zastavil,« je ob slovesu še dejal sodnik, ki pa bo morda ostal v nogometu v drugačni vlogi. Pred kratkim je namreč opravil izpit za trenerja in morda bo pri 40 letih začel drugačno kariero v svetu nogometa.

Deli s prijatelji