VODJA

Smrekar osmi predsednik smučarske zveze

Objavljeno 24. januar 2014 00.16 | Posodobljeno 24. januar 2014 00.16 | Piše: STA, Mo. S.

Za podpredsednika bo predlagal Petro Majdič in Draga Bahuna.

Enzo Smrekar.

LJUBLJANA – Enzo Smrekar je po pričakovanju postal osmi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) v njeni zgodovini. Smrekar, ki je funkcijo v. d. predsednika prevzel po umiku Primoža Ulage sredi oktobra lani, je bil na volilni skupščini zveze, ki še poteka v Ljubljani, edini kandidat. Smrekar bo za podpredsednika predlagal Petro Majdič in Draga Bahuna.

Dobil veliko večino glasov

Glasovanje o podpredsednikih bo opravil izvršilni odbor SZS na naslednji seji. Na tokratni volilni skupščini bodo volili tudi za člane nadzornega odbora, častnega razsodišča in predsednike zborov posameznih panog, drugih tem pa ni na dnevnem redu. Od 365 je na skupščini prisotnih 294 glasov. Posamezni klubi imajo različno številno glasov glede na število članov s plačano članarino. Smrekar je dobil skoraj vse mogoče glasove, le pet pa je bilo vzdržanih.

»V zadnjih štirih letih sem opravljal funkcijo podpredsednika in v zadnjem obdobju vlogo v. d. predsednika. Že ko sem najavil kandidaturo, sem dejal, da si želim, da bi z mano sodelovali dve zelo pomembni osebi. Prva je Petra Majdič, najuspešnejša smučarska tekačica pri nas v zgodovini, ki bo prinesla svež pogled neposredno iz samega tekmovalnega športa. Športnikom se moramo veliko bolj posvetiti tudi zunaj tekmovalnih karier, da bi jih tako izobrazili, da bi lahko tudi po končani športni poti delovali v zvezi, klubih ali pri naših sponzorjih. Druga oseba je Drago Bahun, gospodarstvenik, med drugim predsednik organizacijskega komiteja skokov v Planici,« je dejal Smrekar.

Manj afer in več kadrovskih sprememb

»Želim, da se ne bi več ukvarjali z aferami, ampak da bi umerjeno skrbeli za osnovno poslanstvo zveze in združeno pripravili tudi vizijo dela vsaj za naslednje desetletje. Šele potem se bomo lotili tudi drugih sprememb, med drugim kadrovskih. Spremembe bodo, a ne drastične, saj slovensko smučanje na sploh deluje dobro, kar kažejo tudi izjemni rezultati naših športnikov, ki so v vseh panogah najboljši doslej. Upam tudi na spremembe statuta, ki v nekaterih pogledih ni v skladu s časom, in v tem sklopu uvesti še dve podpredsedniški mesti kot častni funkciji, ki bi ju zasedli sponzorji,« je osnove svojega delovanja strnil Smrekar.

Deli s prijatelji