ATP CHALLENGER

Slovenski tenisači, hrvaški zabavljači

Objavljeno 06. avgust 2017 13.53 | Posodobljeno 06. avgust 2017 13.54 | Piše: U. B.

Goste turnirja bodo zabavali Cetinski, Bajaga, Parni valjak. V Umagu, na podobnem turnirju, slovenskih pevcev ni bilo.

Gregor Krušič. Foto: Roman Šipić

PORTOROŽ – Da je tenis že nekaj časa šport za vse, je kolegom s časnika Svet kapitala nedavno zaupal Gregor Krušič, poslovnež in direktor Teniške zveze Slovenije. Napovedal je tudi prihajajoči portoroški turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, kot se dogodek uradno imenuje, uradno pa se začne jutri. Povedal je, da v Sloveniji igra dvakrat na mesec tenis kakšnih 25.000 ljudi, enkrat pa od 40.000 do 50.000.

Na turnirju v Umagu slovenskih estradnikov ni bilo.

Vendar o tem kdaj drugič, zdaj se vrnimo k dogodku v Portorožu. Najbrž bo spet veliko druženja, namenjenega poslovnežem, pokroviteljem, catering bo poskrbel za polne pladnje hrane, dame pa se bodo prišle kazat v belem. Vsi obiskovalci si pač ne želijo le opazovati tenisa in igralcev, ampak se tudi zabavati. In tudi za to bo v slovenskem Portorožu, mestu rož, kot so mu nekoč rekli, poskrbljeno. »Poleg tekmovanja bo za vse generacije tudi zabavni program, kjer bodo nastopili Toni Cetinski (za predskupino mu bo Miro Todosovski, ki tudi ne zaigra za manj kot dobrega tisočaka evrov), Bajaga, Parni valjak …« je prijavil Krušič in dal vedeti, da slovenski glasbeniki, estradniki ali zabavljači očitno niso dovolj dobri za elitni ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

20.000 evrov bodo stali hrvaški zabavljači. Brez davka!

Pred dnevi se je nekaj podobnega dogajalo tudi v ne tako oddaljenem Umagu. Tudi tam je bil teniški turnir in tudi tam so pripravili obilico zabave za obiskovalce. Pa ni bilo nobenega slovenskega estradnika, zabavljača, razen obiskovalcev. »Na Slovence se niti ne spomnijo,« pravi eden od dobrih poznavalcev organizacijskih prijemov (tudi hrvaških).

Omenjeni hrvaški glasbeniki (no, Bajaga, ki je bil sicer rojen v Bjelovarju, se že dolgo na veliko hvali, da je Hrvat, zaradi česar na Hrvaškem številni zmajujejo z glavami), razumljivo, v Portorožu ne bodo prepevali brezplačno. Njihovi honorarji so poslovna skrivnost, dobro obveščeni pa vedo povedati, da bo nastop vsakega stal od 5000–8000 evrov, skupno pa naj hrvaškim zabavljačem organizator izplačal kakšnih 20.000 evrov. Plus DDV, plus potni stroški, plus prenočišče. Plus vstopnica za portoroško plažo? Plus hrana! 

 

 

Deli s prijatelji