DRAMA

Slovenskega košarkarja s solzivcem napadla bivša

Objavljeno 16. oktober 2013 22.15 | Posodobljeno 16. oktober 2013 22.15 | Piše: D. P.

»Grozila je tudi z bombo,« pravi naš vir, v reševanje primera pa se je nemudoma vključila policija. Aleksandru Ćapinu je na pomoč priskočil tudi klub.

Dvoboj Aleksandra Ćapina, levo, s Krkinim Luko Lapornikom. Foto: Drago Perko

PODGORICA – Občasni slovenski košarkarski reprezentant Aleksandar Ćapin v teh dneh preživlja pravo osebno dramo, ki pa na srečo ni imela tragičnih posledic. Nekdanje dekle, tako črnogorsko mediji, ga je s solzivcem napadlo sredi Podgorice in pobegnilo.

Slabši izidi

Ćapin se je letos poleti preselil v Črno goro, kjer je sklenil enoletno pogodbo z državnim prvakom Budućnostjo. Sezona je v polnem zamahu, uvod vanjo pa za 31-letnega Ćapina in soigralce ni najboljši. V regionalni ligi ABA so izgubili v Novem mestu proti Krki, potem še v Skopju proti ekipi MZT, za nameček pa še v torek v pokalu EuroCup proti solunskemu Paoku.

Spoznala sta se v Nemčiji

Morda se vzrok za slabši izid Črnogorcev skriva tudi v osebnih težavah občasnega slovenskega reprezentanta in tudi velikega ljubitelja šaha Aleksandra Ćapina. V Črni gori ga je pred časom hotela obiskati Nemka, s katero naj bi se družil v času igranja v nemškem Bonnu. V Nemčijo se je Ćapin preselil konec sezone 2002/03 po uspešnem igranju v dresu Krke, kamor je prišel ob pomoči takratnega zastopnika Željka Vergota.

V objemu Jelene

Kot poročajo črnogorski mediji, Nemka ni prebolela, da je danes Ćapin v objemu Jelene, s katero sta si ustvarila dom, pred slabima dvema letoma pa se mu je rodil sin Stefan. Kljub temu je bila Nemka odločena, da želi Aleksandra videti. Ta ji je dal jasno vedeti, da tega ne želi. Na koncu ji je uspelo, da ga je prepričala, naj si vzame čas, da se poslovita kot človeka, ob kavi. Košarkar je nasedel. Naš črnogorski vir je povedal, da je bilo to srečanje burno in za Aleksandra skorajda usodno. Med pitjem kave ga je namreč popršila s solzivcem, največ ga je končalo v Ćapinovih očeh. Po incidentu jo je jadrno ucvrla iz lokala, za njo pa se je hitro izgubila vsaka sled. »Grozila je z bombo,« pravi naš vir, v reševanje primera pa se je nemudoma vključila policija. Ćapinu je na pomoč priskočil tudi klub.

Dobil je spremstvo

Za nekaj dni je dobil policijsko spremstvo, proti napadalki pa je podal tudi kazensko prijavo. Policija se je trudila, da bi Nemko našla v Črni gori, a je bila pri tem neuspešna. Očitno je brez težav zapustila državo, verjetno pa še ni rekla zadnje.

Iz Črne gore za Slovenske novice

»Sem brez komentarja, to so neumnosti,« je bil redkobeseden Ćapin, ko smo ga prosili za komentar. Jasno pa je, da ga dogodek ni pustil ravnodušnega.

 

Deli s prijatelji