TEST

Slovenska plavalka nova dopinška kršiteljica

Objavljeno 27. oktober 2016 22.49 | Posodobljeno 27. oktober 2016 22.49 | Piše: STA, A. L.

Izmaknila se je, niso je mogli najti.

LJUBLJANA – Podpredsednik Plavalne zveze Slovenije (PZS) Miran Kos je potrdil, da se je Špela Bohinc izmuznila dopinškemu testu, kar je prekršek, je poročala RTV Slovenija.

»Gre za plavalko Špelo Bohinc, ki so jo prišli pred kratkim testirat na tekmovanje v Kranj. Izmaknila se je, niso je mogli najti. To je samo po sebi kršitev,« je dejal Kos.

Bohinčeva je pred kratkim uspešno nastopala na arabski turneji, v Dubaju je osvojila tretje mesto na 800 m prosto, v Dohi pa je v isti disciplini osvojila četrto mesto.

Ostala je doma

Špela, tekmovalka kranjskega Triglava si je s plavalno štafeto 4 x 200 m priborila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, vendar je na koncu ostala doma, Slovenija pa v Braziliji ni mogla nastopiti v polni zasedbi. Po pravilniku lahko posamezno države na igrah zastopata le dve plavalki brez mednarodne posamične norme. To je imela v slovenski štafeti le Anja Klinar, v štafeto pa sta se dodatno uvrstili Janja Šegel in Tjaša Pintar. Bohinčevo je v štafeti zamenjala Tjaša Oder.

Spomladi je slovensko plavanje pretresla dopinška afera s Tanjo Šmid, ki je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beogradu. Aprila je dobila štiriletno prepoved nastopanja.

RTV Slovenija je ob tem poročala še, da je nova direktorica PZS nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, dobitnica srebrnega olimpijskega odličja iz Pekinga 2008.

Deli s prijatelji