KOMENTAR

Seks za zmago

Objavljeno 07. julij 2014 10.45 | Posodobljeno 07. julij 2014 00.42 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

»Seks ne more škoditi pred tekmo ali po njej, samo med tekmo.«

Rok Tamše. Foto: S.N.

Ljudje imamo različne potrebe ob različnih priložnostih, pri seksu nogometašev v času velikih dogodkov ni nič drugače. Občutka igralca, ko doseže zadetek, verjetno res ni povsem umestno primerjati z orgazmom, čeprav se mnogi radi zatekajo k takšni razlagi. Pa je za nogometaše seks na svetovnem prvenstvu dobrodošel ali ne? To je praviloma prepuščeno selektorjem, ki so vrhovni poveljniki tudi pri prepovedi oziroma dopuščanju spolnih odnosov med tekmami, kajpada ob prostih uricah, ne pa v času vadbe v pripravljalnih bazah.

Pred letošnjim mundialom je največ prahu dvignil izjemno energični selektor Mehike Miguel Herrera, ki je svojim izbrancem prepovedal spolne aktivnosti. »Če ne zmorejo brez seksa 20 dni ali en mesec, potem niso sposobni biti profesionalci. Igrali bomo na SP, ne gremo na zabavo.« Mehičani so navdušili v predtekmovanju. Po porazu proti Nizozemski v osmini finala pa so se lahko odlični vratar Guillermo Ochoa, ki je s svojo pojavo omrežil tudi številna ženska srca, in njegovi tovariši spet zatekli po sprostitev med rjuhe. Tudi Bosancem in Čilencem je bil seks prepovedan, pa so se hitro poslovili od Brazilije.

V nemškem in nizozemskem taboru so glede tega precej bolj liberalni, saj se lahko igralci redno videvajo z ženami in dekleti, ki jih spremljajo v deželi sambe. Tudi domači zvezdniki imajo v selektorju Luizu Felipeju Scolariju izjemno razumevajočega moža, saj ne komplicira ob, kakor je dejal, normalnem seksu, svoje fante pa je vendarle opozoril, naj se v času mundiala le ne grejo kakšnih posteljnih akrobacij. Brazilski nogometaši so sploh znani kot radoživi, radovedni in seksa željni fantje, ki so se s svojimi veščinami izkazali tudi zunaj evropskih nogometnih igrišč, kjer služijo milijone. Ko se grejo pohotno igro ena na ena z lepoticami, jim nogometno znanje in denar nič več ne pomagata. Tu gre za povsem drugo tekmo, za novo dokazovanje.

Nekdanji as Romario še danes zagovarja seks pred tekmo kot dobrodošlo sprostitev za boljšo igro. Ronaldinho je še aktiven in glede tega zadržan z izjavami, ni pa skrivnost, da bi si po zlati žogi za nadvse temeljito in stalno zatekanje k seksu zaslužil še kakšnega zlatega korenjaka. Hudomušen je še en nekdanji zvezdnik, Casagrande: »Seks ne more škoditi pred tekmo ali po njej, samo med tekmo.« 

Deli s prijatelji