ODPOVED POGODBE

Še vedno ga boli, da so ga spodili

Objavljeno 04. april 2014 13.59 | Posodobljeno 04. april 2014 13.59 | Piše: Primož Škerl

Uroš Zorman zahteva le polovico pogodbenega zneska.

Uroš Zorman. Foto: Aleš Černivec/Delo

CELJE – Uroš Zorman, kapetan slovenske rokometne reprezentance in eden najboljših rokometašev, kar jih je dala slovenska gruda, bo na izid pravde s celjskim rokometnim klubom moral počakati še globoko v pomlad. Takrat bo jasno, ali bo RK Celje Pivovarna Laško moral globoko seči v žep in svojemu nekdanjemu organizatorju igre plačati 100.000 evrov, kolikor jih zahteva zaradi odpovedi pogodbe v začetku leta 2011. Zorman ne uveljavlja celotne izgube dohodka, temveč pričakuje, da mu bodo Celjani poplačali razliko med zneskom, ki ga je po prestopu v Kielce pokasiral na Poljskem, in tistim, kar bi po prvotni pogodbi moral dobiti v Celju. V RK CPL niso tega mnenja, zato se stranema ni uspelo zbližati, tudi zadnji Zormanov poravnalni predlog je upravni odbor klub zavrnil.

Sodnica Carmen Kus je včeraj pogojno končala obravnavo. Ker želi celjski klub na sodišču zaslišati tudi sekretarja Kielc Radoslawa Waslaka, generalnega sekretarja EHF Michaela Wiedererja in poljske rokometne zveze Mareka Goralczyka, oni pa na celjsko sodišče očitno ne nameravajo, jim je sodnica odmerila 15 dni za prepričevanje, sicer bo razsodila na podlagi že izvedenih dokazov, kjer je eden najboljših rokometašev sveta v rahli prednosti.

Drug za drugim slekli rumeni dres

Zormana včeraj ni bilo blizu. Prilegel se mu bo počitek, začasno so ga razrešili tudi reprezentančnih obveznosti, v žerjavico po kostanj je poslal svojega odvetnika Andreja Poharja iz odvetniške družbe Čeferin. Sodišče je zbralo izjave nekdanjih Zormanovih celjskih soigralcev Aleša Pajoviča, Dragana Gajiča, Aljoše Rezarja in Petra Metličića, ki so povedali, kako je vodstvo kluba 31. januarja 2011 prišlo na trening prve ekipe, čeravno tja običajno ne prihajajo, ter v nekaj stavkih odslovilo Zormana in Pajoviča, češ da nimata nobenih obveznosti več. Uroš nikoli ni prebolel, da so ga spodili s treninga, nakar si je čez noč moral poiskati nov klub. Še dobro, da ga je našel na Poljskem, kjer prestopni rok še ni bil končan, sicer bi od pivovarjev terjal kar celotni znesek, ne zgolj razlike.

V klubu se branijo, da je ljubljanski rokometaš samovoljno prekinil pogodbo, ko je zahteval izpisnico, ter da je imel možnost vaditi z drugim moštvom. Ali so ga odstranili iz ekipe oziroma kluba, bržčas nikoli ne bo povsem jasno. Zapleti so se začeli že nekaj mesecev prej, ko je klub zaradi sramotnih rezultatov igralcem zamrznil polovico izplačil, ki pa bi jih konec sezone ob osvojitvi državnega naslova kljub vsemu dobili. Rokometašem so pod nos pomolili anekse k pogodbam, Zorman, Vugrinec in Pajovič pa so imeli drugačna pogodbena določila in bi v nove ukrepe morali pisno privoliti, vendar niso. V kratkem času so drug za drugim slekli rumeni dres.

Deli s prijatelji