AGONIJA

Schumija počasi zbujajo iz kome

Objavljeno 13. februar 2014 22.25 | Posodobljeno 13. februar 2014 22.25 | Piše: STA, S. U.

Njegova menedžerka je zanikala pisanje časnika Bild, da je nekdanji dirkač v bolnišnici zbolel še za pljučnico.

Michael Schumacher - bo dosegel nekdanjo formo?

GRENOBLE – Nemškega dirkaškega zvezdnika Michaela Schumacherja, ki se je konec lanskega leta hudo ponesrečil med smučanjem v Franciji, v bolnišnici v Grenoblu še vedno počasi zbujajo iz umetne kome. »Michael je še vedno v procesu zbujanja iz kome. Pri takem postopku pa noben dan ni enak drugemu,« je sporočila njegova menedžerka Sabine Kelm.

»Dobre želje, ki jih dobivata on in njegova družina, zanesljivo pomagajo. Njegova družina trdno zaupa zdravniški ekipi in pri tem ni pomembna hitrost okrevanja, temveč temeljit proces zdravljenja,« je še sporočila Kelmova, ki je pred dnevi kot špekulacije zavrnila pisanje časnika Bild, da je nekdanji dirkač v bolnišnici zbolel še za pljučnico.

Varujejo Schumacherjevo zasebnost

Obenem je javnost zaprosila za razumevanje, da ne more posredovati natančnejših podatkov o njegovem zdravstvenem stanju, ker želijo njegovi bližnji na tak način zavarovati Schumacherjevo zasebnost. Potrdila pa je, da so količino zdravil, ki jih prejema nekdanji sedemkratni svetovni prvak, že začeli zmanjševati.

Schumacher je v bolnišnici v Grenoblu vse od 29. decembra lani, ko je pri padcu med smučanjem dobil hude poškodbe glave, njegovo zdravstveno stanje je resno, ves čas pa je tudi v umetni komi.
 

Deli s prijatelji