BO PREŽIVEL?

Schumi ima pljučnico, spet strah za njegovo življenje

Objavljeno 12. februar 2014 12.16 | Posodobljeno 12. februar 2014 12.56 | Piše: A. K.

Zdravniki in sorodniki so zaskrbljeni zaradi njegovega zdravstvenega stanja.

Schumi se ne šali.

Trenutno zdravstveno stanje nekdanjega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja je skrb vzbujajoče. Schumi se namreč bori s pljučnico, kar bi lahko bilo zanj usodno, saj lahko pljučnica povzroči odpoved notranjih organov.

Odpoved organov in smrt

Schumacher je za pljučnico zbolel zaradi izjemno oslabljenega imunskega sistema, poroča nemški Bild. »Pljučnica je pri bolnikih na intenzivni negi izjemno resno stanje, saj telo dobi precej manj kisika kot običajno. Prav tako lahko pride do odpovedi notranjih organov in smrti,« je pojasnil Heinzpeter Moecke, zdravnik iz klinike v Hamburgu.

Pravi, da je eden od možnih vzrokov za Schumijevo pljučnico ta, da se ne more izkašljati, v njegovem grlu pa se nabirajo izločki. »Zdravi ljudje kašljajo ali požirajo slino nekajkrat na minuto, tega pa sami niti ne opazijo. Na ta način ščitijo pljuča,« dodaja Moecke.

45 dni v komi

Zdravniki so bivšega dirkaškega šampiona iz kome začeli zbujati že pred dvema tednoma. Bild razkriva, da je Schumacher za pljučnico zbolel prejšnji teden, ni pa znano, ali bodo zaradi njegovega trenutnega stanja prenehali zbujanje iz kome, v kateri je Schumacher že 45 dni.


 

Deli s prijatelji