UMETNA KOMA

Schumacherjeve možnosti se slabšajo: ga bo rešil talisman?

Objavljeno 21. januar 2014 16.47 | Posodobljeno 21. januar 2014 16.48 | Piše: S. U.

Vsak dodaten dan, vsak dodaten teden, ko leži v komi, se zmanjšujejo možnosti, da se bo njegovo stanje izboljšalo, pravi francoski profesor nevrologije.

GRENOBLE – Huda bitka za življenje Michaela Schumacherja se nadaljuje. Sedemkratni svetovni prvak formule 1 je namreč že tri tedne v umetni komi, sodeč po besedah strokovnjakov, pa so njegove možnosti iz dneva v dan manjše. »Njegovo stanje je sicer stabilno, a datum, ko naj bi ga zdravniki poskušali zbuditi, še naprej ni znan. Vsak dodaten dan, vsak dodaten teden, ko leži v komi, se zmanjšujejo možnosti, da se bo njegovo stanje izboljšalo,« je francoski profesor nevrologije Jean-Marc Orgogozo povedal za francoski Le Point.

Schumacherjeva družina je medtem na njegovi spletni strani objavila novo zahvalo. »Globoko smo ganjeni, da dobre želje še vedno prihajajo z vseh koncev sveta. To nam daje moč. Hvala vsem, ki podpirate nas in Michaela. Veste, da je borec, ne bo se vdal.«

Medtem njegova žena Corinna upa, da mu bo pri okrevanju pomagal talisman, zapestnica, ki jo je Michael med nesrečo izgubil. Ne nazadnje je takoj, ko je opazila, da so moža v bolnišnico pripeljali brez nje, organizirala iskalno akcijo in talisman nato prinesla možu. Schumacher je bil menda precej vraževeren. Ves svet upa, da mu bo tudi tokrat to prineslo srečo, tako kot mu jo je nekoč že prinašalo na dirkališčih formule 1.

Deli s prijatelji