NE BO ENAK

Schumacherja prebujajo iz kome, družina je v skrbeh

Objavljeno 05. februar 2014 20.50 | Posodobljeno 05. februar 2014 20.51 | Piše: P. J.

Prvoten strah, ali bo preživel, se je spremenil v strah, kakšen bo, ko se bo zbudil, in kako bo okreval.

Schumacher se poslavlja.

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je že pet tednov v bolnišnici. Kljub temu da se legenda hitrega športa prebuja iz kome, pa se njegova družina, zdravniki in prijatelji soočajo z velikimi strahovi.

Težko bo

Njegova žena Corina je vsak dan preživela ob njegovi postelji. »Prebujanje iz kome ni videti tako, kot je prikazano v filmih,« je dejal Luke Griggs, predstavnik britanskega oddelka za možganske poškodbe. »To je lahko zelo zapleten proces, ki lahko traja nekaj dni ali pa več tednov,« pravi in dodaja, da bodo stare strahove zdaj najbrž zamenjali novi.

»Pri sorodnikih bo prvoten strah, ali bo preživel, zamenjal strah, kaj mu bo prinesla prihodnost, kako si bo opomogel. Poškodbe bi lahko bile tako hude, da bi ga zaznamovale do konca življenja. Spremeni se lahko vse: od hoje, govorice, razmišljanja in celo do čutenja in občutkov. Njegova osebnost bi se lahko povsem spremenila, spremenile pa bi se lahko tudi njegove zmožnosti.«

Kot pravi, bo posledice njegovih poškodb v teh trenutkih najbolj občutila njegova družina.

Niki Lauda ogorčen

Medtem pa se nadaljuje vsesplošno zgražanje nad potezo nemške revije, ki je objavila fotografijo Nikija Laude. Nad njo je ogorčen tudi Lauda, ki se je odzval jezno in dejal, da je naslovnica predrzna, popolnoma netolerantna in nespoštljiva. »Kdo natisne take neumnosti?« Urednik revije Tim Wolff se je odzval na njegovo kritiko in dejal, da jih njegove besede skrbijo.

Deli s prijatelji