V KOMI

Schumacher nevarno shujšal, tehta 54 kilogramov

Objavljeno 21. marec 2014 17.01 | Posodobljeno 21. marec 2014 17.01 | Piše: Mo. S.

Michael Schumacher ostaja v komi, njegovo družino pripravljajo na najhujše.

Michael Schumacher.

Zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena Michaela Schumacherja je za zdaj nespremenjeno. Nekdanji šampion je že vse od hude nesreče, ki se mu je zgodila konec lanskega decembra, v komi, v tem času pa je izgubil kar četrtino svoje telesne mase.

Tehta manj kot 54 kilogramov

Po poročanju spletnega portala Mirror pri višini 174 centimetrov zdaj tehta že manj kot 54 kilogramov. Ob tem je seveda izgubil tudi veliko mišične mase, ki jo je kot aktiven športnik vsa leta ohranjal.

Optimističnih novic o njegovem zdravstvenem stanju tudi v teh dneh (še) ni, čeprav naj bi se zdravniki bolnišnice v Grenoblu trudili, da bi ga čim prej zbudili. Količino anestetikov so začeli zmanjševati, še vedno pa je nezavesten in brez kakršnih koli odzivov na zunanje dražljaje.

Družino pripravljajo na najhujše

Medtem pa Schumijeva družina – žena Corinna, hči Gina-Marie (17) in sin Mick (14) – ob njegovi bolniški postelji preživijo osem ur na dan, se z njim pogovarjajo in molijo za okrevanje. Zdravniki so jih sicer posvarili, da ga lahko popolnoma ozdravi le čudež, a družina upa naprej.

Za normalno gibanje telesa in ponovni razvoj govora bo ob intenzivni terapiji potreboval več let, obstaja pa tudi še možnost, da se bo iz kome zbudil, a ostal v tako imenovanem vegetativnem stanju (pri zavesti, a ne bo mogel ne govoriti niti se premikati).

Deli s prijatelji