KRUTA USODA

Schumacher morda v trajno vegetativnem stanju

Objavljeno 22. januar 2014 20.14 | Posodobljeno 22. januar 2014 20.15 | Piše: Ma. F.

Trajno vegetativno stanje bi pomenilo, da bo nezmožen govoriti, se premikati ali se sam hraniti.

Z vsakim dnem je manj upanja, da bi Schumacher kdaj popolnoma okreval.

Strahovi, da bo nekdanji dirkač formule 1 Michael Schumacher (45) ostal v trajno vegetativnem stanju, ko (če sploh) se zbudi iz kome, so vse večji. Skoraj štirje tedni so namreč že minili od tragične nesreče na francoskem smučišču, Michael pa je še vedno v umetni komi.

Njegova družina verjame, da je borec in da se ne bo vdal, zahvalili pa so se tudi vsem za dobre želje, ki prihajajo z vsega sveta. Kljub veliki podpori pa se njegova žena Corinne (44), njegova otroka, brat Ralf in najbližji prijatelji težko spoprijemajo z dejstvom, da je Michael v izjemno resnem stanju.

Posledica hude možganske poškodbe

Zdravniki še vedno niso prepričani, da prebuditev Michaela iz umetne kome ne bi imela trajnih posledic, trajno vegetativno stanje pa bi pomenilo, da bo nezmožen govoriti, se premikati ali se sam hraniti. To stanje je vedno posledica hude možganske poškodbe, možnost okrevanja pa je precej pod 50 odstotki. Oseba lahko ob pravi zdravniški oskrbi živi še veliko let, vendar je neodzivna na zunanje dražljaje, čeprav so osnovne življenjske funkcije še ohranjene.

 


 



 

Deli s prijatelji