NOGOMETNA ZVEZA

Samo en kandidat za vodenje nogometne zveze

Objavljeno 18. februar 2015 08.16 | Posodobljeno 18. februar 2015 08.16 | Piše: STA, K. K.

Nogometna zveza Slovenije bo danes ob 17. uri na Brdu pri Kranju izvedla volilno skupščino, na kateri bodo med drugim volili predsednika zveze.

Aleksander Čeferin.

LJUBLJANA – Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo danes ob 17. uri na Brdu pri Kranju izvedla volilno skupščino, na kateri bodo med drugim volili predsednika zveze. Edini kandidat za predsedniško mesto je sedanji predsednik, odvetnik Aleksander Čeferin, ki bo tako kandidiral za svoj drugi mandat.

Čeferin je svoj prvi mandat dobil 17. februarja 2011, ko je bil po odstopu Tugomirja Frajmana prav tako edini kandidat. Pred njim sta zvezo vodila Rudi Zavrl in Ivan Simič. Zavrl je na čelo NZS prišel že marca 1989, ko je predsedoval takrat še eni izmed republiških zvez, položaj pa je obdržal tudi po osamosvojitvi Slovenije. Medijsko gotovo najodmevnejša dosežka v času njegovega predsedovanja sta bili uvrstitvi članske reprezentance na evropsko prvenstvo leta 2000 in svetovno prvenstvo leta 2002.

Ivan Simič pa je bil na mesto predsednika NZS izvoljen februarja 2009 in bi njegovo mandatno obdobje moralo trajati do 2013. Toda 17. novembra 2010 je po številnih nesporazumih s Sindikatom profesionalnih igralcev nogometa in člani slovenske reprezentance s pisno izjavo odstopil z mesta predsednika NZS. V njegovem mandatu se je Slovenija drugič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo in tam vpisala tudi prvo zmago.

Za štiri podpredsedniška mesta se bo tokrat potegovalo pet kandidatov, in sicer Stanko Glažar, Milan Jarc, Danilo Kacijan, Radenko Mijatović in Franci Zavrl. To pomeni, da podpredsedniške funkcije po novem ne bosta več opravljala Stane Oražem in Franc Kopatin.

Za predsednika arbitražnega sveta NZS pa so trije kandidati: Drago Kostajnšek, Gvido Mravljak in Tomaž Sulič.

Deli s prijatelji