PRIZNAL

Sam je bil svoj zdravnik, čeprav je golfist, ni čudno, da so ga aretirali

Objavljeno 15. avgust 2017 17.17 | Posodobljeno 15. avgust 2017 17.19 | Piše: STA, Ma. M.

Tiger Woods ne bo več sam svoj zdravnik.

Tiger se je poslovil od vrhunskih dosežkov

NEW YORK – Tiger Woods je v zadnjem času bolj kot po golfskih dosežkih znan po tistih za družabne in črne kronike. Poročali smo, da so ga konec maja policisti zgodaj zjutraj prijeli zaradi suma vožnje pod vplivom različnih snovi,image zdaj pa je sklenil, da ne bo več nenadzorovano jedel tablet proti bolečinam. Sumi, da je nekdanji najboljši golfist na svetu vozil pod vplivom mamil, so bili neutemeljeni, a uradno toksikološko poročilo šerifovega urada je pokazalo, da so v njegovem vzorcu našli sledi petih različnih sredstev oziroma zdravil.

Sam svoj 'mojster'

Woods je priznal, da je bil njegov boj z bolečinami v hrbtu in nespečnostjo napačen. »Zdaj imam profesionalno pomoč na področju zdravil. Kar sam sem skušal poiskati rešitev za težave s hrbtom in pomanjkanjem spanca, toda zdaj sem spoznal, da je bila to napaka in da potrebujem zdravniško pomoč,« je dejal Woods. Pravi, da zdravljenje pod strokovnim vodstvom že prinaša rezultate. »Napredek je že viden, zato sem še posebej hvaležen vsem, ki me pri tem podpirajo, še posebej družini in prijateljem.«

Za njim so štiri operacije hrbta v treh letih

Zmagovalec 14 največjih golfskih turnirjev (major) ima velike težave s hrbtom. Od leta 2014 je prestal štiri operacije, nazadnje je na tekmovanju palico vihtel februarja letos, od zadnje turnirske zmage pa so minila že štiri leta.

Zaradi privedbe na policijsko postajo pa bo moral Woods v bližnji prihodnosti opraviti še program, namenjen različnim odvisnikom, da mu bodo pozneje iz kartoteke izbrisali zaznamek o aretaciji. Med drugim bo moral opraviti tudi 50 ur družbenokoristnega dela in se udeležiti tečaja oziroma srečanja z žrtvami voznikov, ki so povzročili nesreče ob vožnji pod vplivom različnih sredstev.

Deli s prijatelji