DOBRODELNA AKCIJA

Rokometaša za bolno deklico Taro

Objavljeno 20. januar 2015 09.05 | Posodobljeno 20. januar 2015 09.05 | Piše: Drago Perko

Dobrodelna akcija je stekla na spletu, kjer lahko kupite dres in pomagate osemletnici.

Peter Pucelj z dresi za plemenit namen Foto: Facebook

Peter Pucelj in Sebastian Skube sta vnovič dokazala, da športniki radi priskočijo na pomoč ljudem v stiski. Rokometaša, ki si služita kruh na Danskem, sta pobudnika velike humanitarne akcije. »Po naključju sva s Petrom prebrala vest o bolni deklici. Kar pri srcu naju je stisnilo, ko sva videla, da bolna punčka spi s starši na raztegljivem kavču. Odločila sva se za akcijo,« pojasnita Peter in njegova žena Vesna Pucelj.

Na njun poziv se je hipoma odzval tudi Petrov soigralec na Danskem, kjer skupaj branita barve Silkeborga. Rokometaši Silkeborga so darovali svoje drese, ki so po novem dosegljivi na dražbi, ki poteka na spletni strani http://21e6c45f03.web5.si/. Ponudbe, začetna je 40 evrov za dres, lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Akcija bo potekala do 5. februarja.

Težka finančna situacija

Evri se zbirajo za osemletno Taro iz Ljubljane. Njene prve zdravstvene težave segajo v leto 2009. Shodila ni nikoli, le s težavo stoji, bolj ali manj je prikovana na invalidski voziček. Za nameček je družina v finančni stiski. V petčlanski družini ima službo le oče. »Odzivi na dražbo so zelo dobri. Na Danskem so dobro sprejeli to akcijo. Ponudbe pa prihajajo z vsega sveta, tu so ljudje iz Nemčije, Slovenije in celo Katarja,« je nad potekom akcije navdušena Vesna.

Deli s prijatelji