ŠKANDAL

Ribery in Benzema na 
sodišču zaradi seksa

Objavljeno 19. junij 2013 12.05 | Posodobljeno 19. junij 2013 12.05 | Piše: U. S.

Francoska nogometaša obtožena plačila za odnose z mladoletnico.

Benzema in Ribery.

PARIZ – Torek se je za francoska nogometaša Francka Riberyja in Karima Benzemaja začel s sojenjem: obtožena sta plačila za seks z mladoletnim dekletom na poziv. Riberyja, ki igra pri nemškemu Bayernu, in Benzemaja, napadalca Real Madrida, v Franciji preiskujejo že več kot dve leti, tedaj mladoletni Zahii Dehar naj bi za seks plačevala v letih 2008 in 2009. Sojenje naj bi trajalo do 26. junija, razsodba bi bila lahko izrečena še pozneje.

Škandal, ki je razkril posebno ljubezen nogometašev do flirtanja in zabav, je dvigal prah pred svetovnim prvenstvom leta 2010 v Republiki Južni Afriki in povzročil še dodatno škodo francoski nogometni ekipi, ki so jo omadeževali interni spori, izpadi v javnosti in porazi. Zaradi afere je bilo obtoženih še šest drugih, nekateri so obtoženi zvodništva.

V Alžiriji rojena Deharjeva, zdaj je stara 21 let, je našla slavo v modi: postala je muza in varovanka oblikovalca Karla Lagerfelda, lansirala pa je tudi svojo modno linijo spodnjega perila. Če bo sodišče nogometaša spoznalo za kriva, ju lahko obsodijo na do tri leta zaporne kazni in 45.000 evrov globe. Državni tožilci so novembra 2009 sicer zahtevali opustitev primera, češ da nogometaša nista vedela, da je dekle mladoletno, to naj bi povedala tudi Deharjeva: da nista poznala njenih let, saj jima je o tem lagala. Preiskovalni sodnik je predlog zavrnil, rekel je, da je Deharjeva videti mlada in da sta pač morala vedeti. Po francoskih zakonih lahko tožilec, ki predstavlja državo, odpre preiskavo in imenuje neodvisne sodnike; ob nadaljevanju in napredovanju preiskave si lahko premisli in predlaga, da primer ovržejo, predlog pa lahko sodniki zavrnejo in se odločijo za sojenje.

V dokumentaciji piše, da je bila Deharjeva prostitutka od 15. ali 16. leta starosti, strankam pa je rekla, da jih ima 18. Povedala je, da je leta 2009 iz Pariza priletela v München na zabavo za Riberyjevih 26 let, ki je bila v luksuznem hotelu, in da ji je za seks plačal 700 evrov. Ribery je srečanje priznal, a dodal, da ni vedel, da je mladoletna in da je prostitutka. Rekel je, da ji je dal 200 evrov za taksi, ki jo je zapeljal do letališča. Njegov odvetnik Carlo-Alberto Brusa trdi, da je Ribery nedolžen: »Po francoskih zakonih seksanje z žensko in tudi plačilo za to ni prepovedano, je pa prepovedan seks z mladoletnico. Ko ženska sama potuje z letalom po Evropi, bi sploh pomislili, da je mladoletna?« Benzema naj bi maja 2008 Deharjevi, takrat je imela 16 let, v pariškem hotelu za seks plačal 500 evrov. Nogometaš srečanje zanika, njegov odvetnik pravi, da zadeve ne bo komentiral pred začetkom sojenja.

Deli s prijatelji