SPOMIN NA TRAGEDIJO

Razkrite zadnje besede Draga Grubelnika: Žal mi je, fanta, ubil sem vaju!

Objavljeno 06. marec 2017 10.32 | Posodobljeno 06. marec 2017 10.33 | Piše: S. U.

Na pokalu Vitranc je o prometni nesreči, ki je zahtelvala življenje našega nekdanjega smučarja Draga Grubelnika, spregovoril mladi Bolgar Albert Popov, ki je bil takrat v vozilu.

KRANJSKA GORA – 17. november 2015 bo s črnimi črkami zapisan v zgodovini slovenskega alpskega smučanja. V prometni nesreči na cesti med vznožjem ledenika Rettnbach in krajem Sölden na avstrijskem Tirolskem, kjer sicer tradicionalno prirejajo uvodne tekme svetovnega pokala, je umrl nekdanji slovenski smučarski reprezentant Drago Grubelnik. Po končanem treningu je z vozilom bolgarske reprezentance, v njej je deloval kot trener, zdrsnil s ceste in v razbitinah končal kar 270 metrov nižje.

Na pokalu Vitranc je v spomin na prezgodaj preminulega Grubo za siol.net spregovoril komaj 19-letni Bolgar Albert Popov, eden od dveh preživelih sopotnikov v avtu: »Drago je bil prijeten fant. Vedno se je smejal. Še več, s svojim humorjem je skrbel, da je bilo prijetno tudi njegovim sogovornikom. Cenil sem tudi njegove trenerske vrline. Njegovi treningi so bili kakovostni. Veliko sem se naučil. Žal mi je, da ga ni več med nami. Pogosto mislim nanj. Skorajda vedno, ko stopim na smuči.«

image
Popov ne skriva velikih smučarskih ambicij, tudi v spomin na Draga Grubelnika. Foto: youtube

Nadvse dobro pa se spominja zadnjih besed besed našega nekdanjega smučarja, ko so zgrmeli v prepad: »Ko je vozilo zdrsnilo s ceste v prepad, je dejal: 'Žal mi je, fanta, ubil sem vaju!' Kot kaže, je mislil, da je bila to njegova napaka. Bilo je kot v nočni mori. Prav ničesar nisem čutil. Slišal sem zgolj kričanje.«

Preberite še: V prometni nesreči umrl Drago Grubelnikimage

Popov jo je v nesreči odnesel z zlomljeno nogo in poškodovanim očesom, sovoznik Dimitar Hristov pa se je zdravil zaradi zlomljenih reber in poškodovanega kolena.

 

Deli s prijatelji