STAVE

Rajčević v šoku, NK Maribor mu stoji ob strani

Objavljeno 23. maj 2014 16.37 | Posodobljeno 23. maj 2014 16.37 | Piše: STA, D. P.

»V klubu se ni nihče pojavil, da bi nas na to opozoril. Nisem seznanjen z vsebino preiskave, vse, kar vemo, je, da Rajčević ni osumljenec in da ni priprt, kot so poročali nekateri mediji. Včeraj je bil na treningu in tudi danes ga vidite tukaj.«

V klubu mu zaupajo.

MARIBOR – Športno javnost je v četrtek presenetilo sporočilo policistov o novih preiskavah in pridržanih v zvezi s krojenjem izidov nogometnih tekem. V zvezi z dogodki so omenjali tudi mariborskega nogometaša, 27-letnega Aleksandra Rajčevića, ki pa je danes, čeprav je v velikem šoku, stopil pred novinarje in dejal, da ni priredil nobene tekme. Kot so v četrtek in danes poročali mnogi slovenski mediji, so krojenja izidov osumljeni Željko Stokanić, Matej Ozim, Anis Dulić, nekdanji nogometaš Maribora Erdan Bečiri in Janez Vrenko, ki igra za islandski klub Thor.

Zaupajo mu

Mediji so poročali tudi, da je policija obiskala Rajčevića, ki naj bi mu bila Stokanić in Dulić predlagala, da pomaga prirediti izid tekme evropske lige med Mariborom in Sevillo. Zaradi obtožb sta danes pred mikrofone stopila direktor kluba Bojan Ban in mariborski branilec Rajčević.

»Razumemo, da je Maribor kot največja športna institucija v Mariboru zelo zanimiv za javnost. Z vso odgovornostjo stopam pred vas. V številnih medijih ste zasledili različne zgodbe glede našega igralca in z vso odgovornostjo lahko zagotovim, da klub našemu igralcu v tej zgodbi popolnoma zaupa. 'Rajće' je bil in je v vsem tem času, odkar je z nami, tako na igrišču in ob njem vzor in od vseh v klubu ima maksimalno podporo. Bistvo je, da v tej zgodbi ni osumljenec,« je pred množico novinarjev dejal direktor NK Maribor Bojan Ban.

Ta je zatrdil, da kluba v zvezi s preiskavo ni obvestil nihče. »V klubu se ni nihče pojavil, da bi nas na to opozoril. Nisem seznanjen z vsebino preiskave, vse, kar vemo je, da Rajčević ni osumljenec in da ni priprt, kot so poročali nekateri mediji. Včeraj je bil na treningu in tudi danes ga vidite tukaj,« je še dejal Ban.

Potrdil preiskavo

Mariborski branilec je bil redkobeseden. »Drži, da sem imel včeraj hišno preiskavo, bil sem v šoku, še zdaj sem, da se je to zgodilo. Nisem osumljenec, med njimi je moj dobri prijatelj iz mladih let. Ne morem verjeti, lahko samo povem, da nisem prejel nobenih nagrad, da nisem priredil nobene tekme. Trenutno sem še vedno v velikem šoku. Pripravljen sem sodelovati s pristojnimi organi, če bo to treba.«

Na vprašanje, ali je od kriminalnih združb prejel ponudbo o podkupnini, ni želel odgovoriti. »Tega ne bom komentiral. Trenutno sem v velikem šoku, in sicer glede vsega, kar se je zgodilo. Ni prizadelo samo mene, ampak vso mojo družino, več ne bi govoril,« pravi mariborski branilec.

Deli s prijatelji