HUDA BOLEZEN

Prijatelji za golgeterja Zorana

Objavljeno 11. marec 2015 14.23 | Posodobljeno 11. marec 2015 14.26 | Piše: Drago Perko

Nekdanji igralec ljubljanske Olimpije je hudo zbolel, v Novem Sadu zanj skrbijo starši.

Zoran Ubavič je navduševal v Olimpiji. Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA – Bolezen ne izbira, v njenem primežu se je znašel tudi svojčas izjemni napadalec ljubljanske Olimpije, 49-letni Zoran Ubavič. Pred petimi leti je zbolel za demenco, ki zahteva 24-urno oskrbo. Danes zanj v Novem Sadu skrbijo starši, oče Ilija pa je svojim športnim prijateljem iz Ljubljane razkril žalostno sinovo usodo. Nogometni prijatelji iz Ljubljane, zbrani okoli Hajra Rizvića, niso stali križemrok.

Prek odmevne akcije na facebooku jim je uspelo zbrati več kot 70 nogometnih dresov. Na licitaciji jih bodo poskušali prodati in zbrati sredstva za Zoranovo zdravljenje. »Zoranu so v Ljubljani postavili dve diagnozi, dve drugi pa še v Beogradu. Zdaj je oče Ilija našel specialistično ordinacijo v Beogradu, ki bo naredila še en pregled. Za to pa je potreben denar. Radi bi pomagali,« nam pojasni Marko Miklavič, ki v imenu Zoranovih prijateljev predstavi tudi spletno stran www.licitacija.kmn-olimpija.si. Na tem mestu so zbrani vsi darovani dresi. Najbolj izpostavljenih 20 (v tem hipu je dres nekdanjega asa Interja Dejana Stankovića dosegel ceno 220 evrov) pa bo na voljo tudi na javni licitaciji 21. marca. »V sklopu turnirja mladih asov U8, U9 in U10, ki ga organizira KMN Olimpija, bo mogoče v balonu za Bežigradom licitirati v živo.

Vmes se bodo na turnirju na revijalnih tekmah predstavile tri generacije Olimpije; veterani z Markom Elsnerjem, srednji rod z Grego Židanom in mlajši s Sebastijanom Cimerotičem. Pomoč so obljubili tudi člani zlate generacije z Zlatkom Zahovičem na čelu,« še povedo organizatorji, ki ob koncu sporočajo: »Zorana ne smemo pustiti na cedilu.«


Deli s prijatelji